Благодарността твори щастие

posted in: Life Thoughts | 1

Благодарността твори щастие.

 

Стресови моменти имаме всички, понякога повече от очакваното. Мисълта за тях ги прави още по – депресиращи, защото ума много бързо умее да се фокусира върху лошите неща и да ги доукрасява и умножава. Последваме ли този поток от разсъждения и мисловни картини с нас е свършено. Става все по-лошо.

 

А действително може да не е толкова зле, но когато се самоотъждествим с конкретни понятия и ситуации, значи сме влязли във филма.

 

Хубавото е, че след трудности, всеки от нас стига до осъзнаване. Предизвикателствата ни провокират, искаме или не, да сменим гледната точка. Този урок е част от живота на всеки човек. В това е и смисъла, който се крие в израза “живот извън зоната на комфорта” – да приемем трудностите, като част от нашето развитие, надграждане.

 

Животът на всички ни, типично, е изпълнен с очаквания, но често не можем да предположим как ще протекат седмиците, месеците или годините ни. Независимо какви са настоящите събития, имаме силата да обърнем гледната точка.

 

 

Списъкът с нещата, за които сме благодарни е лесен 5 минутен навик, който оказва огромно положително въздействие на това как гледаме на живота си.

 

Изброяването на 10 неща, за които сме благодарни от изминалия ден ни прави по-щастливи хора, а щастливите хора привличат най-доброто от всичко в живота.

 

Резултатът от това упражнение се усеща още в първите дни.

 

Препоръчвам го, защото ни настройва на честота положително, решаване на проблеми, поемане на отговорност, съзнателен живот и действия, които са за добро за нас самите, всички около нас и за Вселената.

 

Love,

Юлия Атанасова

 

 

Ако темите за жените в бизнеса и продажбите ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група The World Of A Sales Woman във Facebook ТУК

 

За повече положителни и вдъновяващи мисли, заповядай с мен в ТОВА ОНОВА безплатно ТУК – с регистрацията получаваш безплатно и книжката ми „Аз съм радостта“

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

  1. Жули

    Когато станах благодарна за много неща в живота си….тези най- малките…аз станах по-щастлива. Оцених всичко в живота си и започнах да се усмихвам и да се смея с глас. Намерих себе си и започнах да се боря за мечтите си. Станах благодарна за изгрева на слънцето, за сутрешното кафе, за песента на птичките, за разговорите с приятели, за прегръдките и целувките, за смеха на децата ми, за пътуванията, за чистия въздух, за хубавите песни, за храната и още куп неща…Затова благодарете и всичко от това, за което сте благодарни ще се утрои.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.