Букет от стъпки.

posted in: Life Thoughts | 0

Всъщност не е целта, тази която преследваме, а чувството.

Затова е важно да правим план как да постигаме желанията си, без да спираме да се наслажаваме по пътя. Необходим ни е само един красив букет от стъпки и да си позволим да сме щастливи, да мечтаем, да искаме, да сме добри.

Обикновено имаме идеите, които искаме да постигнем, да получим, да изживеем и те са там – извън нас. Надяваме се, молим се, мечтите ни да станат реалност. Отвън навътре. И това ни завърта в един безумен цикъл.

А какво ще стане ако първо уточним какво искаме и разберем как бихме искали са се чувстваме, живеейки живота си, след което поставим намеренията си на масата? Какво ако позволим на нашите чувства да ни поведат и информират за плана ни за деня, годината, кариерата, почивката, живота?

Ами ще се чувстваме, така както желаем по-често отколкото сме си представяли. Решенията ни ще стават все по-лесни за взимане, ще знаем кога да кажем не, да благодарим и да кажем О, да! Със сигурност ще се оплакваме по-малко. Ще сме много по-оптимистични, по отворени (от сърце). Ще ни е по -лесно да се връщаме към центъра си по време на предизвикателствата . Ще се доказваме по-малко и ще живеем повече. И след всичко изброено дотук, ще имаме много повече, което да дадем на света.

 

От Юлия Атанасова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.