Времето на голямо състрадание

posted in: Life Thoughts | 0

През последните години, когато съм преминавала през трудности, проблеми, сериозни промени, съветът който ми е бил най-полезен е: Бъди мила към себе си.
Много специалисти по психично здраве описват настоящия период като колективно травматично преживяване и казват, че няма начин мозъците ни да се справят с тази травма, докато опасността наистина не премине. Затова и не можем да очакваме от себе си да правим всичко, както сме го правили преди.

Виждам много публикации, съветващи как трябва да използваме това „допълнително време“, за да стартираме нещо ново, да напишем книгата, за която цял живот мечтаем и т.н. Ако това ви мотивира и имате капацитета да правите тези неща, е повече от прекрасно … Нямам търпение да се запозная с всичко ново. Но ако нямате такава възможност и подобни подбуди предизвикват у вас срам, гняв или ви карат да почувствате натиск, моля ви, не забравяйте, че всички се справяме със ситуациите по различен начин и разполагаме с различен капацитет да предприемаме нещата по различно време. Продуктивността също е индивидуално понятие и приема различни форми в различно време.

Всички преживяваме твърде много в момента. Затова на първо място важно е да се погрижим за емоционалната си температура. Да сме добри и мили. Това е времето на голямо състрадание, включително и към нас самите. 

Love, Юлия Атанасова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.