Вярата в нас

posted in: Успех | 0

 

Добрият търговец не цели сделката, той привлича сделката.

Важно е отношението. И вярата в нас.

 

Тайната за успешно свършената работа е в нас, ако правилно прилагаме кармичния принцип, важащ и в живота: покажи първо какво най-добро можеш да дадеш.

 

В продажбите винаги има приливи и отливи. И по време на отливите, вместо да се фокусираме изцяло в причините защо ни се е изплъзнал резултата и нещата, които не можем да контролираме, бихме могли да използваме случая, като повод да поработим върху собственото си развитие.

 

Всичко, което се случва в живота ни, зависи единствено от самите нас, включително и постигнатите резутати в работата. Силата е в нас. Затова е изключително важно да си вярваме, да приемаме това което сме в момента и да се стараем постоянно да се надграждаме, да разлистваме собствените си слоеве.

Този процес е едновременно и полезен и забавен.

 

Впускайки се в играта на откриване на собствените ни възможности ни отвежда право срещу страховете ни, което ни превръща от слаби в уверени.

 

В продажбите е хубаво да сме любопитни, да наблюдаваме различните ситуации с клиентите, да задаваме много въпроси, да не приемаме нищо лично и да се стараем максимално да разберем желанията на човека срещу нас, да създадем здрава и хармонична среда на комуникация, да оставим доброто усещане у човека, с който сме преговаряли след себе си.

 

В търговията доверието и спокойствието са също толкова важни, както е в личните връзки. Агресивността затваря врати. Вярата ги отваря.

 

Вярата в това, което сме и което продаваме.

Затова преди да започнем, не е лошо много внимателно лично да се запитаме дали сме готови, дали ни харесва, как ни кара да се чувстваме, това което ще продаваме.

 

Когато правим компромиси, те се отразяват неминуеми в резултатите ни.

Негативната енергия се усеща от клиентите, независимо от заучените фрази, които използваме. Нашата вяра прелива в клиента и ако тя липсва, ще липсва и сделка.

 

Вярата в самите нас.

Ако не си вярваме, по същата логика ще прехвърлим усещането си върху човека, с който сме седнали да преговаряме.

 

Имайки вяра, ставаме успешни, уверени и креативни. Тогава можем да предложим добавената стойност на клиентите, която те търсят. Тогава се превръщаме в запомнящи се търговци.

 

ХО ,

Юлия Атанасова

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.