Да знаеш как прекарваш времето си е също толкова важно, както  да знаеш как харчиш парите си

posted in: Work Thoughts | 0

От един момент насам започнах да засичам всяка своя минута. Мога да кажа колко време съм писала книга, колко този блог пост, колко работила с клиенти или вършила административни задачи, изпращане на договори и фактури, говорене по телефон, кореспонденция по мейл, социални мрежи и т.н.

 

Правя го, защото е важно да разберем инвестицията в кое време ни води към най-много постигнати цели – тоест кое действие има  най-голямо въздействие върху резултатите и колко време отнема.

 

Тук не говоря просто за “би било хубаво” , а за поемане на пълна отговорност над нещата, особено когато говорим за бизнес. И може да се окаже, че много незначителни дейности отнемат прекалено много от времето ни, което причинява стрес в сроковете за осъществяване на останалите наистина важни неща. А това пък от своя страна рефлектира върху ограничаване на времето ни за почивка,  времето за себе си, качеството на живота ни.

 

Това означава да знаеш какво правиш и да управляваш собствения си живот.

Точно като с парите – когато знаеш как харчиш парите, познаваш истински приоритетите и знаеш във всеки миг възможностите си.

 

Да знаеш как прекарваш времето си е също толкова важно, както  да знаеш как харчиш парите си.

 

ПРАКТИКА за справяне с големите задачи

Малките стъпки – Тази техника е за справяне и преодоляване на огромните задачи и закъснения, които причиняват много излишен стрес. Мислете за тях като за малки препятствия, разделете задачите на много малки задачи и се захващайте с тях една по една.  Това ви помага да разпределяте тежестта и да не я преживявате наведнъж.

 

Love,

Юлия Атанасова

 

Стани част от събитията на Judway – виж актуалтите ТУК. Заповядай!

Запознай се с всички безпатните източници на Judway ТУК.

 

За повече положителни и вдъновяващи мисли, заповядай с мен в ТОВА ОНОВА безплатно ТУК – с регистрацията получаваш безплатно и книжката ми „Аз съм радостта“

 

Ако темите за жените в бизнеса и продажбите ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група The World Of A Sales Woman във Facebook ТУК

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.