Да знаеш как прекарваш времето си е също толкова важно, както  да знаеш как харчиш парите си

Да знаеш как прекарваш времето си е също толкова важно, както  да знаеш как харчиш парите си

От един момент насам започнах да засичам всяка своя минута. Мога да кажа колко време съм писала книга, колко този блог пост, колко работила с клиенти или вършила административни задачи, изпращане на договори и фактури, говорене по телефон, кореспонденция по мейл, социални мрежи и т.н.

 

Правя го, защото е важно да разберем инвестицията в кое време ни води към най-много постигнати цели – тоест кое действие има  най-голямо въздействие върху резултатите и колко време отнема.

 

Тук не говоря просто за “би било хубаво” , а за поемане на пълна отговорност над нещата, особено когато говорим за бизнес. И може да се окаже, че много незначителни дейности отнемат прекалено много от времето ни, което причинява стрес в сроковете за осъществяване на останалите наистина важни неща. А това пък от своя страна рефлектира върху ограничаване на времето ни за почивка,  времето за себе си, качеството на живота ни.

 

Това означава да знаеш какво правиш и да управляваш собствения си живот.

Точно като с парите – когато знаеш как харчиш парите, познаваш истински приоритетите и знаеш във всеки миг възможностите си.

 

Да знаеш как прекарваш времето си е също толкова важно, както  да знаеш как харчиш парите си.

 

ПРАКТИКА за справяне с големите задачи

Малките стъпки – Тази техника е за справяне и преодоляване на огромните задачи и закъснения, които причиняват много излишен стрес. Мислете за тях като за малки препятствия, разделете задачите на много малки задачи и се захващайте с тях една по една.  Това ви помага да разпределяте тежестта и да не я преживявате наведнъж.

 

Love,

Юлия Атанасова

 

Стани част от събитията на Judway – виж актуалтите ТУК. Заповядай!

Запознай се с всички безпатните източници на Judway ТУК.

 

За повече положителни и вдъновяващи мисли, заповядай с мен в ТОВА ОНОВА безплатно ТУК – с регистрацията получаваш безплатно и книжката ми „Аз съм радостта“

 

Ако темите за жените в бизнеса и продажбите ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група The World Of A Sales Woman във Facebook ТУК

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

 

 

Leave a Reply