Да сравняваме болката си с тази на другите

posted in: Life Thoughts | 0

Понякога, когато  имам труден ден си мисля: „Е, поне не живея на място, където има война или природни бедствия“ Или ако съм имала финансови притеснения, съм си  казвала: “ Е, поне не ми се налага да връщам  бутилки в магазини за пари, за да мога да си купя билетче за автобуса“.  И понякога, когато сърцето ми е страдало съм си казвала : „По-добре изгубена в любовта  отколкото …“

Понякога да сравняваме болката си с тази на другите е акт на съзнание и състрадание. То е част от колективното мислене. И може да бъде и мощен начин за практикуване на благодарност.

Но понякога … да сравняваме болката си с тази на другите може и да е огромно разсейване от нашите собствени чувства и истинността на ситуацията. Което е обратното на самосъзнанието и  представлява просто една  плитка позитивност.

Да отричаме собствената си болка няма да намали страданието на другите хора. А на глобално ниво, претеглянето на вътрешните ни безпокойства и емоционални  конфликти не ни прави  и по отговорни граждани.

Затова, да почитаме болките си, да се вслушваме в личния си  безпорядък – може да са дребни неща или пък по-големи и  трагични. Но това е нашия опит. Да го добиваме. Само този вид самосъзнание ни служи по най-добрия начин.

Love, Юлия

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори – във Facebook ТУК

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.