Време е за есенно почистване и нова приказка

posted in: Life Thoughts | 0

Усещам я силна – тръпката от подготовката за есента. Вятърът застудява, светлината се свива, денят намалява. Време е за ново почистване и подреждане.

 

Вярвам, че алхимията на всичко започва от заземяването. А преди него да се освободим от това, което би ни натоварило с екстра багаж. Както падащите есенни листа, така и ние хората е редно грациозно да олекотим дървото на живота си за новото, което то ще роди.

Като медитация са – почистването на дома, на гардероба преди старта на новия сезон. Вече преминах и през темата за интимността .

 

Фън шуят ми съвсем естествено продължава напред.

 

Изпълнена съм с прилив на благодарност към заряда, донесъл ми отминалия сезон и канелената сладост на предстоящите къси дни, в които уюта край мен ще е най-добрата среда за моето завръщане.

Всички дарове в живота ми днес са в резултат на подправките, които съм събирала през всичките тези години – от очарователните моменти на мечтане, болката, растежа, за да ги държа днес в ръцете си, така както държа чашата си с топло ароматно кафе сутрин.

 

Да, често докато го приготвям усещам и мириса на розите, и вкуса на сълзите, на молитвите и на упорития труд… Приготвям го със захарта на креативността си и солта на страха. Понякога и приготвянето на кафе е много повече от приготвянето на кафе. Това е кофеинът извън кофеина.

 

И  така идва ред на втория куплет от есенната ми песен – за чистите подове, завивки, свежият аромат на ванилия в стаите, топлите одеяла, възглавници и чорапките…

 

По време на летните пътувания усвоих нещо много ценно – как да опаковам багажа си икономично и как да взимам минимално неща за максимален период. Сигурно най-трудната задача за почти всяка жена. И отново олекнах и от този опит, излизайки от хаоса и неудобството.

 

Затова същото тази есен планирах да направя и с гардероба си, който колкото и осъзната да съм, продължава да е все така преливащ от ненужно. Изобилието не винаги е в плюс, защото създава чувство на притежание за много, но измества фокуса ми от най-доброто за мен. А и след като вече преминах и курса Дрескод себе си и определих природата си, усетих стила си, като представител на огнения архетип, сега вече имам повече от един стимули да сложа нещата в ред, за да съм още повече аз.

 

И се замислих какво да правя с остатъка? Да допрепълня ли килера или да изхвърля част от дрехите?

 

Обикновено ги подарявам, дарявам, оставям до кофите за боклук, за да може някой да ги открие, а за някои по-нови ми става мъчно и запазвам отново. Сред тях има и такива, които дори не съм носила.

 

Тогава се появи и щастливия вариант с Shedd, където мога да си създам свой собствен бутик и да ги предложа на добра цена,  да им се зарадва наистина някой, който ще си ги пожелае. Междувременно това е забавление и за мен. Нещо ново, което да ме зарежда с положителна енергия, защото е още един начин да творя, да се изразявам.

 

За пореден път живота ми показа, че когато търсим отговора, той ни открива.

 

Така ме откри и апликацията – не когато всичко край мен беше пълна лудница, а когато бях готова за  новата идея.

Да, олекотена съм. Раменете ми са отпуснати спокойно, мъката и напрежението ги няма, отпивам от утрешното си кафе с дъх на кардамон. Около мен е хармонично и чисто, щастлива съм да продължа напред.

 

Сякаш всичко започва отначало. Средата, която подреждаме около себе си е основен фактор за следващите събития в живота ни.

 

Казват: направи така, че да си заобиколен от всичко, което ще ти носи същото чувство като това, за което мечтаеш.

 

И са прави. Как иначе ще открием място сред бъркотията и как ще му се зарадваме с любов, ако преди това не си подредим сами храмчето?!

 

Love,

Юлия Атанасова

 

За повече положителни и вдъновяващи мисли, заповядай с мен в ТОВА ОНОВА безплатно ТУК – с регистрацията получаваш безплатно и книжката ми „Аз съм радостта“

 

 

Ако темите за жените в бизнеса и продажбите ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група The World Of A Sales Woman във Facebook ТУК

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.