Желание за истинска Коледа

posted in: Мотивация | 0

Времето на списъците с желанията е в разгара. Децата пишат дълги писма до Дядо Коледа за всичко – от хамстери до щастие. И аз се пробвам, вдъхновена от тяхната мотивация, но някак списъка ми този път е доста семпъл.

Като че ли не искам вече толкова много. Има прекрасни и хубави неща, които нямам нищо против да притежавам или правя. Но нямам нищо против а ако не ги правя. Нямам нищо против и без тях.

Има едно известно облекчение, когато искаш нещо и го оставиш да бъде каквото е. Да пуснеш желанието. Да се освободиш от това безпокойно тръпнене и страха от липсата.

Не става дума за отричане на себе си и да не си позволявам да желая – изобщо не. Става въпрос за освобождаване от празните калории и плитките желания, които ме разсейват от това, което наистина искам.

Защото, ако желанието избледнее, знам, че е било повърхностно. А когато повърхностните са извън пътя, мога да почувствам това, което наистина наистина искам. Най-простите неща, така ги наричаме обикновено.

Любов, определено. Нищо не може да се сравни с прегръдката на любимия човек. Но извън това? Бележник и химикал. Чаша чай. Огън в камината, гледката към морето, времето сред природата, приятните моменти с близките, спокойната сутрин с ароматно кафе и книга в ръка…

Тези неща. Това наистина искам. Всичко, което този чудесен свят има да ми предложи, и затова и продължавам да се връщам и рисувам същата тази картина на щастие отново и отново.

Така често се впускаме да бягаме след това, което е уловило вниманието ни на мига. Като малки кученца, лаещи и задъхани, преследваме пръчката отново и отново

А в този конкретен месец тичаме след всичко, привлечени от картинките в лъскавите списания: красив дом, блещукаща  празничност, щастливи деца с искри в очите.

Като в сладък сън, но докато търсим всичко това на местата, където не може да бъде открито, независимо колко надълбоко бъркаме в портфейлите си, лесно всичко може да се превърне в болка.

А можем и да пуснем мечтата за перфектна Коледа и когато целия шум притихне, да отворим очи и видим какво е истинската Коледа. Предполагам, че ще е много по-спокойна от блестящите версии във фантазиите ни. Не е нужно да е толкова сложно. Наистина.

Малко Коледни звезди и портокали за аромат, Коледно дърво, светлина, свещи, вкусна храна, сладки вместо подаръци и много време ЗАЕДНО. Това е всичко. Това обикновено правим и вкъщи. Споделяме, хапваме, смеем се, сладко ни е.

Една истинска и добра Коледа. Такава я искам тази година.

Love,

Юлия Атанасова

 

 

Ако темите за жените в бизнеса и продажбите ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група The World Of A Sales Woman във Facebook ТУК

 

За повече положителни и вдъновяващи мисли, заповядай с мен в ТОВА ОНОВА безплатно ТУК – с регистрацията получаваш безплатно и книжката ми „Аз съм радостта“

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.