Ние жените сме космични същества

posted in: Life Thoughts | 0

Чувала съм жени да казват: „Другите жени са най-големите ни врагове“. А аз смятам, че жените сме много много специални една за друга.

Моят контакт с жените през живота ми ме прави единствено смирена, оптимистична и благодарна. И аз съм била предавана от жени, но тези вражески моменти са били в резултат и на моята тровамост, борбеност към човешкото и не са се дължали нито на яйчниците нито на хормоните ми. Ако решим да се доказваме в нещо и подхождаме от позицията на всезнаещата, никой не може да ни се изпречи на пътя и потърпевшите няма да са само жени, а всичко живо наоколо.

Днес  бих искала да засвидетелствам нежната сила.  Да, понякога имаме нужда да останем сами, друг път да получим романтична прегръдка от партньора, но също така никога не пропускаме да чуем и видим нашите ангели – верните приятелки или да се запишем за семинар или курс, където знаем, че ще бъдем изцяло сред жени. Зашо правим последните две? Интуитивно явно добре усещаме това, което искам да ти припомня с този текст.

 

Ние жените сме космични същества

Давай, момиче! Колко пъти ти се е случвало приятелка да ти каже: “Ти можеш, ставай!”, точно след  като си си ударила главата в стената? Или  въпреки, че новата ти прическа ти стои като гъба, твоите дружки са подчертавали колко секси дупе имаш и не са те оставяли цяла нощ да седнеш от танци!

 

Само една жена ти поднася в чаша сърцето си.

Тя носи твоите притеснения и страхове в ръцете си за теб. Когато очите ти се напълнят със сълзи, се пълнят и нейните. Да това са жените, които познаваш от години или тези които срещаш в магазина, или в работата или по време на ретрита. Всяка от тях носи твоята история със себе си. После й прибавя малко мед и ти я разказва отново, за да ти помогне да видиш колко си можеща и добра във всичко, независимо от всичко и в името на всичко.

 

Жените се подхранваме една друга – буквално и преносно.

Сети се за всички срещи, обучения, тренинги, на които си била. Кой ти поднася водата и какаото? Кой си спомня, че имаш непоносимост към лактоза? Кой те пита дали имаш всичко необходимо?

Само една жена ще се жертва, без да го нарече жертва. Независимо дали е изморена, претоварена от ангажименти, или на другия край на света, ще намери време и начин да е до теб, да те изслуша, да ти подложи рамото си.

Жените се държим една за друга. Жените сме байпаса на историята. Само една жена може да слуша оплакванията ти за същия мъж в продължение на години, да ти помогне да си опаковаш багажа, когато си достътъчно умна да си тръгнеш и да стои отново до теб, докато повториш същия урок при следващото си емоционално любовно залитане. Тя те обича достатъчно, за да ти позволи да извървиш пътя си отново и отново, като че е за първи път.

 

Няма голяма драма за големите жени.

Една жена ще ти помогне да си припомниш кое има най-голямо значение. Тя те обича достатъчно, за да се намеси. Тя ще те измъкне от зоната ти на комфорт в лунна светлина, за да ти каже: “Какво по дялолите правиш? Може временно да си забравила коя си, но аз съм тук да те подсетя”.

Само една жена може истински да се погрижи за теб, да ти даде ласка и топлина. Когато ти е отпаднало и толкова не се харесваш, тя ще ти направи масаж, ще ти приготви топъл чай и ще гледа с теб романтични сапунки докато сълзите ти не се превърнат в смях.

Само една жена знае как да маневрира между слоевете, защото тя обича напластяванията, гънките кожа, утайките от времето, историите натрупани до ностоящето.

 

Ето това означава да си под крилото на една жена. Затова се събираме. Затова не спираме да си общуваме, затова съм тук, затова си тук.

Love,

Юлия Атанасова

 

 

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори – във Facebook ТУК

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.