Защо винаги е добра идея да посвещаваме време за планиране на мечтите?

posted in: Life Thoughts | 0

Мечтайте смело!

 

А има ли друг начин за мечтаeне?

Да мечтаем малко?

Да мечтаем средно?

Вие как мечтаете?

Мечтаете ли?

Обикновено повече бързаме, отколкото мечтаем.

 

Да свършим работата, за да видим мечтата. И за мнозина целта е мечтата, която преследват през по-голямата част от живота си.

На думи, мечтите са супер вълнуващи. Те ни предизвикват и ни карат да почувстваме, че може би, просто може би, бихме могли да бъдем, да направим и да изпитаме всичко, за което сме дошли на този свят! В действителност, осъществяването на мечтите често ни кара да се чувстваме точно по обратния начин.

Постигането на мечтите е свързано с фокус, работа, вземане на решения и да се научим да казваме и „да“ и “не”.

Да, за мнозина истинското постигане на мечтите е тежко преживяване, особено в началото. Просто попитайте когото и да е как се чувства на третия ден от тръгването си на фитнес. Ще каже – „Чия беше тази идея?” Аххх…. Ентусиазмът от първите два дни се е претопил е вече стои въпроса “Това изобщо заслужава ли си?” Този въпрос е, като целувката на смъртта – когато започнем да си мислим дали мечтите ни си заслужават и попаднем в състояние на съмнение, премерване и свиване на енергията ни. Крайността “Заслужава ли си?” е когато сложим на везната “заслужава си” заедно с постиженията и наградите, които идват от постигането на мечтите ни. А много често, всичко това, което не сме си и представяли, че ще се случи по пътя натам, е по-голямата ни награда от самата мечта.

„Заслужава ли си?“ – стараем се да премерим нещо неизмеримо, а и дори да можехме да го направим, ще знаем дали си заслужава или не, само когато сме вече от другата страна. И тук е скрит отговора на въпроса „Защо някои хора не постигат мечтите си?“

Защото вършат достатъчно, за да почувстват болката, но не продължават достатъчно дълго, за да стигнат до удоволствието. Достатъчно отдават за жертвата, но не достатъчно за получаването на наградата…

А пътят е този, който стои на първо място.

Някой беше казал: „Не ти се плаща за това, което си започнал, а за това, което си свършил“. И когато стане въпрос за мечти, не е по-различно – въпрос на завършване е, а не на започване.

Знам това от личния си опит. Изпитвала съм щастието от сбъдването на мечти в живота ми и това чувство на безгранична радост от осъзнаването на тази истина. От материални и професионално постижения до пътешествия и хора в живота ми. И по пътя към всяка от тях е имало гранични моменти, в които съм могла да си тръгна, да открия причина защо да не продължа и никога да не стигна до финалната линия.

Затова и пиша днес този текст – за да подсетя отново и себе си и вас, че ако ще мечтаем смело, предстои ни ПЪТЕШЕСТВИЕ. Големите мечти не се сбъдват ей така по случайност. Те изискват чисто намерение, фокус и план. Но под план, нямам предвид просто да напишем няколко стъпки и готово. Де да беше така лесно, но сигурно щеше и да е много скучно…

Важни са няколко основни групи въпроси, когато планираме желанията си:

Първо, избираме желанието – това ли е, което ще ме направи щастлив?

После идва плана – къде и как ще приложа мечтата в живота си?

Парите? – какво ще ми струва това и кои са всички възможни варианти, ако стане или не?

И, разбира се, мнението на другите хора: Какво ще кажат останалите? Готов ли съм да се разделя с част от тях?

Всеки от тези етапи е важен и не лек, но най-голямо предизвикателство идва със справянето с гласовете в собствената ни глава. Тези, които ни казват колко ни е позволено да получаваме и какво трябва да направим за това, колко млади или стари трябва да сме, за да получим това, което искаме. Постоянните гласове, които са създадени да ни задържат в комфорта.

Ето защо:

-винаги е добра идея да посвещаваме време за планиране на мечтите.

-важно е да излизаме от зоната на комфорта – за да разбираме какво наистина желаем.

-необходимо е да сложим ясните си чувства, намерения и план на масата- за да можем да извървим целия път и не само да стираме, а и да стигнем до финала!

 

Love,

Юлия Атанасова

 

 

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори – във Facebook ТУК

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.