Защо жените имаме нужда една от друга?

posted in: Life Thoughts | 0

Трудно е да си признаем, че ни е трудно. Усещаме колективното напрежение. Чувствителни сме. Задържаме много в себе си. И при жените и при мъжете е така. Но днес си мисля за жените.

Чувствителни сме и се променяме. Реагираме.

Искаме да се представяме във всичко перфектно за пред очите на другите.  Не искаме да мислят за нас, че не сме силни, искаме да ни уважават, да ни приемат за равни, да показваме че можем всичко.

Да сме усмихнати и уверени, добри майки и партньори, с перфектни фигури, динамична кариера, здрав брак, страстни и интересни.

Но истината е, че всичко това е трудно. Напрежението на което се подлагаме е изтощително.

Останах си вкъщи сама предната събота. Без да работя, без да излизам. Само аз.  Четох, спах, пих чай..  и ми беше леко.

Защото времената, в които живеем са тежки, независимо с деца или не. Искаме другите да ни чуват, да ни забелязват, да ни разбират.

И като жени сме спрели да споделяме, че не ни е леко – от страх, че ще ни помислят за слаби. Гледаме другите жени и си мислим: Тя изглежда толкова добре, сигурно е открила формулата, която търся.

Но не е. И тя не я е.

Всички се затрудняваме и търсим и начина и пътя. И няма правило.

Просто жените се нуждаем от подкрепа, от рамо, да не сме сами.

Моята най-добра приятелка ме учи на толкова много. Тя е моят лечител. В повечето случаи лечението с което ме дарява става по телефона. Слуша ме, дава ми пространство да й споделя всичко, защото просто знае от какво имам нужда – една утеха, да се наплача, да ми каже че всичко ще е наред и го заслужавам.

Помага ми да разбера, че напрежението в мен не идва от това което си мисля, че трябва да направя, а от чувствата, които стоят отзад. Тя ме изслушва, без да ме коригира и така аз израствам в нейното присъствие.

Всички имаме нужда от такова пространство, в което да можем да споделяме, без да усещаме трудност. Затова жените имаме нужда една от друга.

 

Love,

Юлия Атанасова

Фото: Мариана Гугалова-ателие Guge

 

instagram-feed]

 

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори – във Facebook ТУК

 

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.