За спокойствие в напрегнатите ситуации

posted in: Life Thoughts | 0

Независимо от професионалния ни статус, нерви винаги има. И когато това се случи, се  напрягаме и поизпотяваме (между другото изпотяването от напрежение има по-неприятен мирис от това при спорт или от топлина).

 

Помага ми, когато съм подготвена с варианти как да се опазя спокойна и свежа.

Ето краткия ми списък с идеи по темата.

 

Помня, че е хубаво да забравям

Един от най-добрите съвети, които някога съм получавала:

Помни информацията, забрави сценария.

 

Може да ти се стори противоречиво, но работи.

Ето какво имам предвид:  Познавай своята истина – гледай я отвътре навън. Подготвяй  се всеки път преди да реагираш, защото това, което ни дразни навън –  ситуация,човек, обикновено не е истинската причина. Напротив, има нещо което е там в нас достатъчно отдавна, че да не го забелязваме, но заради него да реагираме.

 

Така вече можем да наблюдаваме сценария, настоящия контекст и да участваме, без сами да си натискаме бутоните. И когато някой ни прекъсне, за да попита нещо, да не избухнем, подтикнати от собствената си вътрешна несигурност.

 

Не закъснявай, но и не подранявай

Времето е нож с две остриета. Когато бързаме и закъсняваме за среща, се изнервяме. А ако подраним, пък можем да се фокусираме върху детайли от презентацията ни, които да решим да оправяме в последния момент.

 

Затова – дай си 15 минути буферно време преди срещи и презентации. Точното време – нито прекалено късно, нито прекалено рано, същевременно достатъчно за обмен на приказка с колега, партньор, оправяне на тоалета, освежаване, разходка из стаята, залата с изправен гръб.

 

Упражнения сутрин

Положителният стрес от упражненията, подготвя клетките ни за справяне и с други форми на стреса след това. И така  – сутрин малко йога, танци, загрявка с любимата  музика в слушалките. Движението помага и за увереността и щастието, които пък ни изпълват с тези положителни вибрации, които ни правят магнетични и зареждащи.

 

И след това задължително:

 

Душ гел

Обожавам да се обливам с маслата на остров Санторини и да усещам тяхното свежо ухание и през деня.  Една от тайните ми за свежест е да пренасям насладите от живота на острова тук в града.

 

Извод

Зареди и се  освежи преди да си го кажеш… и всички ще са ти благодарни.

 

Love,

Юлия Атанасова

 

 

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори – във Facebook ТУК

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.