Защо йога трансформира живота ни в чудо?

posted in: Life Thoughts | 0

Близки ли сте с идеята за сбъдването на желания?

В някои книги пише за сбъдването на мечтите в живота ни, такива каквито сме си ги пожелали и визуализирали в моменти, изпитващи силна любов и вяра, след което сме ги пуснали да се случат, без да ги контролираме как и кога. Ако това ви звучи вяло, мога само да кажа, че го правите, независимо дали го оценявате или не.

Всичко и всеки в живота на всеки от нас е тук благодарение на нас. Ние си създаваме живота, света, обстоятелствата. Доста силно и отговорно звучи, нали? Харесва ли ви или не, където сте сега и дали сте щастливи си е само благодарение на вас самите. Съзнателния живот и живота, който настина искаме да водим си е изцяло в наши ръце. Може всичко това да ви е напълно ново, а може да ви е много добре познато. Има хиляди техники, от как да мечтаем до балансиране на чакрите (интернет е пълен с такива съвети, ако имате свободно време). Не мога да ви кажа кое ще работи за вас, но със сигурност мога да призная, че редовното практикуване на йога може да е точно това, от което се нуждаете, за да преобърнете обстоятелствата във ваша полза. Ето и няколко причини защо:

 

Йога ни свързва със собствената ни същност.

Някои я наричат душа, други “Аз-а”, но каквото и да изберете, говорим за тази част от всеки нас, която ни определя. Нашата същност не е работата ни, пола ни, предпочитанията ни или мислите ни. Може досега да не сте прекарвали достатъчно време с тази си половина, но тя знае какво наистина желаете. Изкарването на малко време на постелката ни помага да се доближим до нея и да познаем кое е най-добро за нас. Отнема време и доста упражнения, може дори да е по-трудно, отколкото сте очаквали, но усилето да опознаем сами себе си е най-точния път към сбъднатите мечти.

 

Йога е благодарност.

Любимият ми цитат е на Yogi Bhajan: “Благодарността е най-висшата форма на йога”. Тези думи ми напомнят всеки ден да се фокусирам не толкова върху това, което желая, а върху това, което вече имам и за което да благодаря. Когато се концентрираме върху чувството на липса, ставаме нервни и негативни. Ако не му придаваме такава голяма сила и важност с вниманието си, няма да отразяваме и привличаме нужди в живота си. Чувството на благодарност ни зарежда положително и ни разтваря към целия свят. Така, че преди да тръгнете да си пожелавате, спрете за момент и се сетете за всичко, което имате и за което сте благодарни.

 

Йога е любов и състрадание.

Звучи, като от приказка, но е истина. Следването на Яма и Нияма (моралния кодекс в йога) е усещането на важността на тези чувста към всички живи същества (и към себе си), а физическите упражнения Асаните (позите) движат енергията в нас и я балансират между отделните чакри (съзнателните и съзидателни центрове на нешето тяло). Ако разгледаме сбъдването, подобието привлича подобие, което значи, че когато култивираме и даваме повече любов и състрадание, позволяваме на същото да идва към нас, тоест да сбъдваме желанията си. Като един красив кръг на даването, който не само ни носи получаване, а ни учи да изпитваме чувството на истинска наслада и радост.

Йога е духовна практика, което се равнява на постоянство, седмица след седмица, месец след месец на позволяване на живота ни да се променя напълно, а нивото ни на съзнателност да се изкачва все по – високо. Затова един или два урока едва ли ще са достатъчни, за да се случат чудеса, но след време кумулативния ефект идва. Каквато и йога да изберете, със сигурност ще промени живота ви.

 

Love,

Юлия Атанасова

За повече положителни и вдъновяващи мисли, заповядай с мен в ТОВА ОНОВА безплатно ТУК – с регистрацията получаваш безплатно и книжката ми „Аз съм радостта“

 

 

Ако темите за жените в бизнеса и продажбите ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група The World Of A Sales Woman във Facebook ТУК

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.