Как да обявяваме цената си с лекота

posted in: Успех | 0

Как да обявяваме цената си с лекота?

 

Имам си  една теория за парите. Ако продаваш хот дог и дойде клиент и те пита колко струва, няма да му отговориш:

“Ами да видим, по принцип за един хот дог взимам между толкова и толкова, но тъй като ви е за първи път да си го купите от мен, ще се радвам да ви го дам за толкова за колкото сте готов, или ми кажете какъв бюджет имате, за да ви кажа какъв хот дог ще ви направя. Как ви звучи това?”

 

Не! Защото цената на хот дога си е цаната на хот дога – и не би трябвало да изпитваш вина докато я заявяваш. Просто я заявяваш.

 

По-лесно е да го разбереш, когато първо продаваш продукта/услугата на някой друг , защото тогава приемаш , че цената не зависи от теб и няма какво друго да направиш.  А това чувство на отделеност е редно да го прилагаме и когато бизнеса си е наш.

 

Защото, вярвайки го или не вашият бизнес е отделна част от вас, която има нужда да генерира определено количество приходи, за да може да продължи да съществува. Това са фактите. И просто защото сте собственик, не значи, че можете да си пре-договаряте така лесно цените за всеки –  като дете, което продава хот дог на щанда и дава различни цени на всеки клиент – дали ще направи печалба днес?

 

Цената си е цена и съществува с причина!

 

Опитай се да си представиш, че продаваш най-вкусния и добре ухаещия хот дог в града, това много помага за увереността, с която след това ще съобщиш цената на клиента, без да се колебаеш.

 

Не пропускай да следиш актуалите събития и заглавия в секция Събития и FB страницата Judway.

 

Love,

Юлия Атанасова

 

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори – във Facebook ТУК

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.