Как да се подготвим за среща

posted in: Успех | 0

Преди години си мислех, че голямото майсторство е в печеленото на сделката.

 

С времето и опита се убедих в друго – как стигаме дотам е истински важното условие за успех и увереност, печелене и след това и задържане на клиента.

 

Усвояването на знанията как да се подгтовим преди срещите ни помага да започнем да се чувстваме като у дома, да спестим напрежение и да се наслаждаваме на работата си от сърце.

 

Знанието отваря вратите към забавлението и креативността.

 

А постижението е функция на нашата готовност резултата да се случи.

 

Готовността я има, когато сме се подготвили.

 

1.Подготовката започва с това да проучим потенциялния клиент – човека, компанията. Но в това няма нищо уникално, защото в днешно време с всички възможности да се информираме, повярвайте ми, отсрещната страна ни е проучила не по-малко. Желанието на хората е да получават добавена стойност за бизнесите си. А за да можем да им я дадем следва първо да разберем каква да е тя.

 

2.Следва предварителна подготовка на предложението ни. Да, още преди да ги познаваме лично, би следвало да имаме представа как бихме могли да им служим. В тази връзка, необходимо е да сме аналитични и креативни. Клиентът е готов да слуша предложения, които пряко го касаят и биха подкрепили и разширили хоризонтите на стратегиите му.

 

Никой няма желание да търси дупки в бюджетите си, където да ни вкара и нас просто ей така от щедрост.

 

Ако целим успех в продажбите всяка оферта трябва да е уникална за потенциалния клиент, което изисква от нас инвестиция във време за проучване, планиране и търпение.

 

3.Вярвам, че в периода преди срещата много важен е и личния ни настрой. За да сме на сто процента, трябва да сме концентрирани, да присъсваме изцяло. Всеки човек има емоционални преживявания и тези вълнения се отразяват на предствянето ни винаги. Да се настроим правилно за срещите изисква постоянство, както всяка друга подготовка.

Аз медититирам  или слушам музика преди срещите си и задължително си представям как бих искала да протече срещата, структурирам предварително как протича.

 

***

 

Знаеш ли, че липсата на търговски умения води до: липса на имидж, неефективна комуникация, непланирани дейности и лошо радпределение на приоритети, време, ресурси, спад в резултатите?

 

Аз избрах да внеса цвят в продажбите.  Мисията ми e чрез блога, безпатните източници и събитията:

 

1/ Да помагам да виждаш, усещаш, реализираш и продажбите, като удовлетворяващо преживяване. Затова правя колоритен този така консервативен процес, създавайки различен подход за подобряване на резултатите ви в продажбите и бизнеса.

 

2/ Да мотивирам да избираш любовта. Само тогава ще можеш да превърнеш всички предимства в възможности в растеж и успех.

 

Защото, когато ти си по-добър, по-добър е и света!

 

За да преодоляваме спирачките, по време на семинарите „Продажбите – избери да светиш“ се фокусираме върху: техники за работа с клиенти , правилна комуникация с аудиториите, организация на процесите, спрямо поставените цели и др.

 

Семинарите са подходящи за:

– творци, желаещи да подобрят пазарните си позиции.

– собственици на малък бизнес, целящи разрастване.

– търговци, мотивирани да подобряват познанията и резултатите си.

 

Усъвършенствай продажбите си с мен. Мотивирай, вдъхновявай, създавай, изследвай, свързвай, питай, слушай, споделяй, подобрявай.

 

Love,

Юлия Атанасова

 

Каня те да порабим заедно!

Ако и ти си готова за това приключение, заповядай на семинара “Продажбите – избери да светиш”.

 

Запиши се ТУК още сега и виж повече детайли в приложения линк.

 

 

Ако темите за жените в бизнеса и продажбите ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група The World Of A Sales Woman във Facebook ТУК

 

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.