Как се продаваме?

posted in: Успех | 0

 

Попитах доста хора преди да стигна до този текст и се оказа, че голяма част изпитват най-голямо затруднение в това „да се продадат“. Ако и ти срещаш подобни въпросителни, заповядай в Judway – тук изграждаме умения, вклчючително как да открием себестойността си и как да комуникираме своето уникално „защо“ пред хората, които наистина имат небходимост от това, което можем. 

 

Как се продаваме?

Най-верният начин за проверка на търговските ни качества е как ще се продадем? Можем ли да продадем себе си? Естествено, че всички сме преживели моменти, в които ни е било по-лесно да представим продукт или компанията, която представляваме (като служител или рекламно лице – няма значение), а как сме отговорили на въпроса представете се? Кои сме ние? Кой съм аз?

 

Нашето лично предствяне си е жива продажба. От него зависят бъдещите ни ангажименти, назначения, заетост. И продажбата не опира и само до цена. Продажбата е свързана с целия дълъг процес от създаването на продукта, определянето на целта, през запознанството, презентацията, офертата до сключването на сделката, поддържането на качеството за аудиторията, поддържане на контакта и добрия имидж, представянето на опцията за следваща продажба и т.н.

 

Искаме ли да се продадем и как? Какво имаме да предложим? Защо трябва да ни наемат, назначат, харесат, станат фенове, знаят кои сме? В днешно време все по-често обектите на продажбата са хора. Около нас е пълно с такива примери, само че мнозина не се замислят защо толкова често попадат на едни и същи лица – по телевизията или по време на професионални събития, лекции, семинари, в рекламите и т.н. Ами защото тези лица са се продали по-добре от останалите. Тук може да говорим, както за представителите на изкуството и шоубизнеса, така и на спорта, бизнеса, лидерството, коучинга. Както казах и преди, продажбите са част от ежедневието ни, независимо дали го съзнаваме или не. Всеки ден ние продаваме нещо. Всеки ден продаваме себе си. Въпросът е да се замислим как го правим? Можем ли да го правим? Искаме ли го?

 

За съжаление колкото и талантливи да сме, няма как да се получи в шумния ни свят, без да излезнем навън и да се представим, да си намерим вярната аудитория, с която ще комуникираме активно и благодарение, на която впоследствие ще станем успешни.

 

Цели. Първият ни въпрос, трябва да е къде искаме да бъдем? Какви са дългосрочните ни цели и мечти? Поставяйки голямата цел, идва ред на планирането и отделните стъпки за постигането й.

 

Управление на целите. Мениджмънт, организация, ценообразуване, маркетинг, реклама, дигитален свят. Определено се изискват доста умения. Не всеки е в състояние да ги комбинира и за това, ако това е невъзможно идва ред на взимането на много важното решение: сам ли ще се справя или ще си назнача професионалист? Ще си наема ли мениджър, коучър, ментор? Кой ще е той?

 

Креативност и имидж. Креативността е неделима част от всяко едно представяне. Добрата реклама и комуникация са способни да направят чудеса. В това е и плюса на времето, в което живеем. Затова искаме ли успех, трябва да сме там: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Vyrt, Youtube, Vine.. Публиката търси полезно и интересно съдържание, интригуващи личности, актуална информация и ние трябва много добре да знаем как да създадем профилите си, така че да поддържаме постоянно нейния интерес.

 

И на края, но не на последно място, изкуството на разказване на истории.

 

Да си мотивиран, уверен и умението да разкажеш собственото си история в бизнеса се учи ! Как? Следи събията в Judway 

 

Юлия Атанасова

 

Каня те да порабим заедно!

Ако и ти си готова за това приключение, заповядай на семинара “Продажбите – избери да светиш”.

 

Запиши се ТУК още сега и виж повече детайли в приложения линк.

 

 

Ако темите за жените в бизнеса и продажбите ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група The World Of A Sales Woman във Facebook ТУК

 

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.