Когато имаме нужда от почивка от реалността

Не спирам да се сещам за тази фраза: „Не е важно мястото, където отиваме, важно е къде сме в момента“.

С други думи, да се съсредоточим върху къде сме и какво можем да направим сега, вместо нон-стоп да желаем да сме там някъде. Хубаво е да присъстваме и просто защото не сме, където бихме искали, не значи че не можем да направим настоящето приятно. Върху тази идея ще насоча вниманието ви с този пост

Продължете да правите това, което обичате.

Независимо дали става въпрос за танци, партита, продължавайте да правите това, което ви прави щастливи. Причината, заради която Лятната почивка е толкова важна и дълга, са  спомените, които създаваме през този период. Всичко, което подхранва креативността и душата ви – правете го. И не забравяйте, че ние създаваме почивката, а не тя нас.

 

Филмов маратон

Един уикенд с всички филми Хари Потър, например. Направете маратона тематичен, посветен на любими поредица, актьор, режисьор, поканете приятели, декорирайте, добавете напитки и хапки. Всеки път го правете у дома на различна място, ако е възможно.

 

Спа ден у дома.

Подгответе си свещи, маски за лице, розова вода, соли за вана, халат, чехли, кърпи за лице. Можете да добавите чаша шампанско и задължително приятна музика.

 

Събитията в града

Прегледайте предстоящите събития и планирайте. През лятото има много концерти, кино на открито, партита, фестивали в парка. Можете да организирате и пикник с приятели.

 

Отседнете за уикенда в хотел близо до града

Оставете някой да се погрижи за вас – с чистене, сервиране. Просто се насладете на приятното място, храната, отспете си, сменете обстановката.

 

Направете това, което сте отлагали.

От личен опит познавам чувствого, когато кажеш:  “Започнах свой блог и вече имам 10 публикации!“ или „Записах се на този курс“. Изпитаното удовлетворение е несравнимо, когато си отворим пространство да правим нещата, които дълго сме искали, но все не сме намирали време за тях.

 

Дневник за лятото

Направете си дневник и документирайте всичко, което сте правили това лято. Той ще ви припомня, че не е нужно да сте далеч, за да се забавлявате!

 

Love, Юлия

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори – във Facebook ТУК

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.