Колкото повече изкарваме, толкова по-малко спестяваме

posted in: Успех | 0

Усещате ли го и вие? С всяка година, независимо от повишенията или бонусите, разходите за живот стремглаво се покачват? Не, това не е плод на ничие въображение.

Проучвания доказват този факт в много държави, че независимо от ръста на средния домакински доход, разходите са се увеличили и то най-много в перата лекарства и храна.

Затова, за да се приспособим към нарастващата цена на живота е хубаво да преразгледаме връзката си с парите. Защото те не са единственият източник на богатство, а и не са единствено за харчене.

Разумното е да харчим по-малко, отколкото печелим. Но тези стари модели не симпатизират на новите финансови реалности. Например, когато става въпрос за наем на жилище: общата препоръка гласи, че този разход следва да се равнява на около 30% от брутния месечен доход. Само че тази сметка рядко сработва, защото  цените на наемите непрекъснато се увеличават, а заплатите не.

И така, какво може да направи една работеща жена? Промяната в мисленето за парите е едно от решенията. В интернет вече се споделя доста по темата как да разкрием собствените си несъзнателни бариери и вярвания за парите, за да привлечем повече богатство. Ето някои от най-ценните съвети, до които стигнах, почувствах близки и се упражнявам да следвам:

Бъдете готови да изследвате вярванията си за парите

Ако сте израснали в семейство, в което се е повтаряло, че парите са лоши или че трябва да работите упорито, за да печелите пари, или че мъжете печелят повече, може би сте възприели като свои собствени тези съждения.

Запитайте се: Ако нямах вярвания, че парите са добри или лоши, какви биха били различните области, от които могат да влязат пари в моя живот или в моя бизнес?

Направете списък с нещата, които правите и на които не се наслаждавате … и ги поставете под въпрос – всичките.

Възможно е нещата, които не ви харесват, да са в този списък, защото другите около вас са ви казали, че са  скучни и  свързани с много упорита работа. Нещата, които смятаме, че не харесваме, но правим, могат да се превърнат и в допълнителен източник на приходи, когато спрем да ги преживяваме като околните.

Запитайте се: Наистина ли ми харесва това? Наистина ли не ми харесва това? И кое е това, което ми харесва или не и какво мога да направя, за да направя нещата по-приятни?

Позволете на бизнеса да работи за вас, вместо вие да работите за него.

Вашият бизнес си има съзнание. Вместо да се опитвате да контролирате всичко в бизнеса, вместо това опитайте се да си партнирате с неговата енергия. Повечето от нас работим милиони часове, мислейки си, че трябва да контролираме всичко в бизнеса. Ако сме готови да позволим на бизнеса да работи за нас обаче, то тогава той ще ни привлече и верните клиенти и персонал.

Питайте бизнеса си ежедневно: Как се нуждаеш от мен днес? С кого би искал да се свържа днес?

Бъдете отворени за промяна всеки ден.

Вашите парични или бизнес цели и решения не са вечни. Бъдете отворени за вземане на различни нови решения всеки ден, всеки час и дори на всеки 10 минути. Поледно е да знаете кога е дошло време за промяна и да искате да се движите в тази нова посока.

Запитайте се: Това ли е, което искам да работя?

 

Love,

Юлия Атанасова

 

 

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори – във Facebook ТУК

 

 

За повече положителни и вдъновяващи мисли, заповядай с мен в ТОВА ОНОВА безплатно ТУК – с регистрацията получаваш безплатно и книжката ми „Аз съм радостта“

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.