Пауза за преразглеждане на връзката със социалните мрежи

posted in: Life Thoughts | 0

Въпреки малката невероятна общност, която имам , присъствието в Instagram ме е карало да се чувствам и зле. Тогава, когато вляза съм усещала натиск върху себе си. Чувствала съм се, че не правя достатъчно, не публикувам достатъчно, не използвам гласа си достатъчно. Много нездравословно чувство. И така преди време, в пристъп на отчаяние изтрих профила си. А 12 часа по-късно се опитах да го възстановя, защото исках да споделя едно събитие, което организирах по това време (и защото, да бъдем честни, това си е пристрастяване). Но незнайно как тогава забравих паролата си и останах “off” от мрежата цели четири дни. Такова облекчение. Просто живеех живота си заради собствените ми преживявания, а не заради споделянето им и сравнението с тeзи на другите. През тези дни изживявах моменти, които не представляваха изобщо „добро съдържание“, без чувството, което носят, а това няма как винаги да документираш в снимка. 
Замислих се как и колко тези мрежи влияят на собствената ни себеоценка и мотивацията всичко което правим накрая да завърши с пост в Instagram.
Доста неща осъзнах във времето на почивка от скролването, но днес искам да споделя само едно с вас. Горещо препоръчвам пауза, в която да преразгледате връзката си със социалните мрежи – каква е и каква искате да бъде, особено ако страдате от “бърнаут” и имате нестабилна психика.
Животът е за живеене от нас, за нас, с тези, които обичаме, с всичките му възходи и падения. И в това се крие най-голямата му красота, независимо дали ще остане заснето или не.
Love, Юлия

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.