Песен за лятото

posted in: Life Thoughts | 0

Лятото е сезонът на дългите следобеди и мързеливите утрини. То идва с дините, прасковите, черешите, нектарините и другите сочни плодове, по-ценни от златото за краткия си сезон с върховния си вкус. Лятото носи със себе си и безкрайна носталгия за детството, прекарано в парка, на брега на река, край морето, игрите в сеното, пътешествията с мама и татко, карането на колело с приятели.

Лятото връща вълнението в детските ни сърца.

То е прекрасно време да забавим темпото, ако можем. Лятото винаги минава бързо и, особено когато пораснем, е като едно мигване. Сложете  намерението си да оставите  някои неща, като поръчки или самоналожени крайни срокове, които всъщност са крайно несъществени това лято. Освободете си време за  повече почивка. Откажете някоя и друга покана. Наспете се. Изключете алармите и телефоните. Позволете си бавните, мързеливи утрини с непринудени закуски, като пъпеш с лъжица, купичка с горски плодове и домашно приготвени палачинки с любимите. Нека вечерите да бъдат леки. Останете до късно край басейна и  си пригответе нещо простичко за вечеря – хляб, сирене и домат…. и красиви  филми …под звездите… колко по-често, толкова по-добре. Съберете се  цялото семейство и си направете филмова вечер с пуканки. А децата нека тичат до късно по пижами. Оставяйте колата, колкото се може по-често. Напомпайте гумите на велосипедите.

И преди всичко, не забравяйте, че лятото е времето на несравнимата магия и простота. Не е нужно да планирате пътувания, ваканции и лагери. Можете да останете и вкъщи и да използвате времето, за да не правите абсолютно нищо. Спомените от лятото се формират не от летните активности, които планираме, а от начина, по който създаваме живота, който обичаме през тези прекрасни слъвчеви месеци – с много свободно място за радост.

Позволете си го.

 

Love,

Юлия Атанасова

 

 

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори – във Facebook ТУК

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.