Хайде да те върнем към успеха!

posted in: Събития | 0

Започнала си своя творчески бизнес, защото си искала креативна работа.

Искала си да създаваш, да се докосваш до красивото, да срещаш интересни хора, да имаш време за себе си, сама да управляваш времето си, да вдъхновяваш хората и съответно и да имаш възвръщаемост от това, което правиш. И когато си започнала бизнеса си, тази идея – да изкарваш прехраната си с това, което най-много обичаш да правиш е звучала абсолютно вълнуваща, нали?

 

Но това, което не е толкова вълнуващо е осъзнаването, че в 30% от времето си всъщност се занимаваш с творческата част и 70% с досадни бизнес задачи и в даден миг потокът от клиенти започва да намалява. 

 

Усещаш ли това напрежение в корема, когато мислиш за продажбите, защото не се чувстваш сигурна как да изпратиш, изкажеш  изречението с цената?

 

 

„Продажбите-избери да светиш“  е точно за това – как да се почувстваш уверена в кожата си, когато предлагаш своите продукти, услуги, пакети, програми.  

 

За странници като мен, точно тази бизнес и търговска част е изключително забавление. Знам, че звучи дори лудо, но е така! 🙂

 

А за мнозинството от творческите личност, за които днес има огромен пазар, повярвайте ми, вършенето на цялата бизнес част – като комуникации, планиране, продажби, организиране на процесите понякога е изкючително напрягаща.

 

 

Здравей,

 

Аз съм Юлия, занимавам се с продажби и маркетинг вече почти две десетилетия и обичам всяка част от това пътуване – и се чувставм дълбоко пристрастна да помагам на другите да се чувстват по същия начин с кариерата си.

 

Сигурно и ти си си мислила – това с плановете и продажбите наистина ли е толкова важно, няма ли който иска да ме открие?

 

„Да“ – важна е тази част от работата и  „Не“ – в днешния свят все по-голяма рядкост става някой да ни открива така лесно, при целия шум и конкуренция. Това важи за всяка една област на пазара – без правилни комуникации, планиране, продажби, организиране на процесите, резултатите не стават по-добри.

 

Преди да навляза надълбоко в тези бизнес процеси и продажбите обаче, бих искала да те помоля да се опиташ да наблюдаваш точно тези свои вярвания – че организацията и разбирането на бизнеса, продажбите, комуникацията, като творчески човек са ти пречка.

 

За да се вдъхновяваш по темата и да позволиш новият начин на отношение към бизнеса ти да се случва още по-бързо, можеш да влизаш в  Judway колкото често пожелаеш и да си припомняш всичко това, което споделям тук на страниците му  – а то е именно ориентирано към това как да създаваме света и успеха, които желаем, докато се наслаждаваме на всичко по пътя.

 

Като блогър и човек, който обича да пише, да създава, да споделя, също съм наясно колко трудно е понякога да се организирам и да планирам. Всичко, което искам е само да пиша, да ме снимат, да се забавлявам, да не се налага да стоя до полунощ да работя по блога, но нищо не би се случило, каквото е сега, ако не навлизам и технически в дизайна, сайта, редакцията, рекламата, продажбите, създаването на планове за  интервюта, събития и т.н.

 

И точно благодарение на този екстра труд се оказа, че това което най-много обичам да правя се случва с още по-голяма лекота и бързина – когато имам план и организация, когато знам приоритетите си и съм наясно с целите си и как да търся и общувам с клиентите си.

 

Ако и ти си готова за това

 

Не пропускай да следиш актуалите събития и заглавия в секция Събития и FB страницата Judway.

Ако темите за жените в бизнеса и продажбите ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група The World Of A Sales Woman във Facebook ТУК

 

 

 

А междувременно ще ти споделя и най-честите 7 мита, които съм чувала от хората, да ги спират от реализация и успех.

 

 

Мит 1: „Нямам време за сериозни неща и бизнес планове“.

В началото на кариерата ми и аз използвах това оправдание и ежедневно живеех със стреса за привличане на всеки следващ нов клиент. Мислех си, че да се разсейвам с организации и нови познания за как работят продажбите, само ще ме отдалечат от “важната ми част от работата”.

 

Но веднъж приложила новите принципи, времето ми се отблагодари с много повече място за творчество, хобита, мен.

 

Мит 2: „Плановете и продажбите са тромаво нещо, да си организиран значи да си скучен“.

 

Да си организиран и наясно с продажбите е необходимост!

 

Не винаги съм била организирана или с ясни бизнес панове в главата си или с точните знания за работата с клиентите, което ми е създавало единствено напрежение и лутане.

 

Резултатите ми потръгнаха нагоре, след като взех мерки. И оттогава имам повече контрол  и над всичко което правя от всякога.

 

Така че, може да ти звучи скучно, но в името на по-малкия стрес и повечето приходи си заслужава.

 

Когато имаш план знаеш по-добре и кое е важно за теб и по-бързо се пускаш от маловажните активности, които препълват времето ти.

 

Мит 3: „Независимо какво правя никога няма да мога да следвам планове или да продавам“.

 

Единствената причина за това твърдение е или липсата на добър план и организация или прекалената сложност на такъв, както и липсата на увереност в себе си.

 

Целта на плановете са улеснение, а продажбите са невероятна възможност за свързване с хората, за която съм благодарна всеки ден от живота си.

 

Мит 4: „Работя най-добре, когато съм под напрежение“.

 

Тоест докато не припаднеш?!

Всъщност повечето хора не са на това мнение, което е нормално. Това е просто извинение на хора, които не искат да полагат усилие.

Но като се замислиш – за кой го правиш? Разбира се, че за себе си, тогава си заслужава всяка минута.

Постоянното напрежение води до прегаряне и депресия. Никой не желае подобен изход от собствения си бизнес.

 

Мит 5: „Това, което създавам за моите клиенти е много по-важно от плановете и продажбите“.

 

Да, твоята работа наистина е много важна, тя е сърцето на всичко, иначе нямаше да имаш свой бизнес.  Но колкото по-добре организирана е твоята работа, толкова по-щастливи ще са клиентите ти и ще откриваш още много нови такива и ще си спестиш периода на застой в резулатите.

 

Клиентите уважават добрата организация. Те обичат творчеството и това, което получават от теб да е с добро чувсто и настроение…а не хаотично и непрофесионално.

 

Мит 6: „Да си зает е равностойно на продуктивен“.

Много притежатели на собствен бизнес вярват, че това е така. Но всъщност е заблуда.

Ще ти дам пример: Ако прекараш един цял следобед да подреждаш поръчките на клиентите си, сигурно ти се струва продуктивно, но не е!

Продуктивният човек използва система да прави това буквално за минутки веднага докато е с клиента, без да се налага да стои после с часове пред файловете. В спестеното време печели нови клиенти.

 

 

Мит 7: „Плановете и продажбите не ми оставят пространство за творческа дейност“.

 

Точно обратното е – плановете ти създават повече място за творческа дейност, а работата с клиентите те приближава до тях, знаеш по-добре от всякога какво да им предложиш. Иначе губиш ненужно време в правене на едни и същи рутинни и скучни неща отново и отново и създаване на непродаваеми предложения.

 

Да, когато имаш план и си ориентиран положително към продажбите:

– нещата стават по-лесно, бързо и печелившо

– имаш повече време за творчество

– ти си по-щастлива и клиентите ти са по-щастливи.

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.