По пътя на чудесата

 

Какво ще направя днес, че да се чувствам така, както искам да се чувствам? Това е въпросът, с който всеки ден можем да създаваме живота, който желаем. Задавайте си го – всеки ден. Като навик. Или си го залепете наоколо да ви подсеща често. Безплатен е. И показва, че колкото по-голям е фокусът ни към как да се чувстваме добре и колкото по-осъзнати избори правим, толкова по-често живеем точно по начина, по който искаме.

 

Колкото по-голям фокуса, толкова по-задоволени сме.

 

Нали животът е затова – да се развихрим, да изразяваме себе си.

 

И в този дух на вихрене, все по-често и срещам и чета истории за хора, които се занимават с повече от едно – работа, хобита, творене, каузи …. Единствено мотивиращ е контакта с подобни личности. А след подобен у мнозина идват и вътрешните въпроси: Как успяват? А аз мога ли да го постигна и да съм щастлив?  Това не е ли само за избрани, надарени, известни?

 

ДА, можем всички, защото е въпрос на личния ни избор и вярата, че можем да вървим напред.

 

Правим това, което обичаме, когато го открием. А за да го открием, необходима е страстта да опитваме различни варианти, да слушаме сърцето си и чуем накъде ни води.

 

Неслучайно казват: вниквай в това, което душата ти шепти, наблюдавай как се чувстваш, приемай сигналите на тялото. В нас са всички отговори. И всеки път, когато нещо не е за нас, не се и чувстваме добре, а когато сме окрилени, то е знак, че вървим в правилната посока… и чудесата стават реалност.

 

Това, което правим е важно за света  и затова и когато сме вдъхновени, винаги срещаме и точните хора, с които да го осъществим. Пътищата са най-различни и определено спасението дебне отвсякъде.

 

Днес ще ви запозная с две истории за сбъднати мечти на хора, които са поели по своя път на щастие…. и успех, редом с най-близките си.

 

А кое е общото между тях ли? – Една възможност за бизнес с душа.

 

13483195_1010418772339514_3618573980297570653_o

 

ПО ПЪТЯ НА ЧУДЕСАТА. ЧАСТ ПЪРВА.

Севдалина и Венета Спасови са майка и дъщеря. Двете се развиват и вървят по отделно по пътищата си, Севдалина се занимава с музика, Венета работи в туристическия сектор. Eдин щастлив ден се превръщат в тандем, записвайки се като сътрудници в LR Health&Beauty. Само година след това, през юни 2015 получават и награда за най-бързо развиващи се сътрудници и получават възнаграждение за автомобил VW Polo. По същото време, когато изгрява успеха им, в живота им се случват още няколко положителни събития – Венета се омъжва и си отваря собствена туристическа агенция, а какво по-хубаво от това за една майка.

 

 

spasovi-1

Венета (ляво) и Севдалина Спасови

 

Какво ви мотивира да станете сътрудници в LR?

Венета: В началото бях само потребител и се наслаждавах на висококачествените продукти, за които веднага споделих на семейството си. Добавките ни се отразиха изключително благоприятно в здравословен план и това ни вдъхнови да започнем да ги препоръчваме на нашите приятели и обкръжение. Сътрудници в истинския смисъл на думата станахме на по-късен етап, когато осъзнахме, че освен да се погрижим добре за здравето си, можем да си осигурим солидни допълнителни доходи и да се възползваме от една огромна гама от възможности, които предлага компанията и че те са реални, а не само на картинка. Постепенно в нас се пробуди предприемаческият дух и така започна нашето кариерно развитие в LR.

 

Как личностния успех се отразява на личния живот?

Венета: Съумявам да ги балансирам с оптимална организация на времето, без едното да пострада за сметка да другото. Разбира се, на лице е голяма доза разбиране и подкрепа от страна на половинката, тъй като често инициирам събития, които са свързани с пътувания извън дома.

 

Кое ви мотивира да работите толкова много и да имате не една, а две професии?

Венета: Просто съм избрала занимания, които ми харесват и ме зареждат, а по този начин  ежедневието ми се изпълва със смисъл и съдържание, а работата ми се е превърнала в хоби и не я усещам като някакво задължение. Успешното развитие и в двете направления се дължи също така и на професионалното отношение и компетентност – неща, на които много държа.  Трудностите, които възникват, възприемам като предизвикателства и инструменти за каляване на волята. Други мотивиращи фактори за мен са признанието, успехите на нашите партньори, обратната връзка от доволните клиенти, полето за изява, както и срещите с отговорни и позитивни хора, които са търсещи, действащи и жадни за развитие и промяна.

 

Севдалина, вие се занимавате и с музика, не е ли трудно за една жена да съчетава две професии едновременно?

Севдалина: Аз съм изключително борбена и упорита жена и от малка съм свикнала постоянно да съм в движение и да имам различни занимания.  Освен с музика и с LR  поддържам и кулинарен блог, така че нямам никакво време да скучая. Всичко което правя, го правя с голяма любов и затова ми се получават нещата. През последните 2 години като партньори на LR се срещнахме с много интересни хора, създадохме с дъщеря ми нови приятелства и това ни доставя огромно удоволствиe. Чрез партньорството ми с LR аз развих всички тези качества към себе си и това прави живота ми все по-удовлетворяващ и цялостен.

 

Кое ви мотивира да работите толкова много?

Севдалина: Благодарна съм на Божията сила, че ми е дала възможността да бъда в компания като LR. По принцип аз самата съм голям мотиватор и съм способна да мотивирам и най-отчаяните хора. Точно това, че даваме шанс на много хора освен да са здрави и красиви, да бъдат и по-богати и да се развиват и в кариерата. Мотивира ме невероятният екип, който сме създали до момента и продължаваме да разширяваме!

 

За вас какво е щастието?

Севдалина: Да изпитвам удовлетворение от това, което правя за себе си и за хората, които обичам! Щастието е да раздаваш щастие и на други хора.

 

13495204_1010421692339222_8102886011066399203_n

 

ПО ПЪТЯ НА ЧУДЕСАТА. ЧАСТ ВТОРА.

Кристина Драгижева е регистрирана като сътрудник в тандем с партньора си в любовта и живота Иван Димитров през 2008г. Двамата започват активно да се занимават с мулти-левъл маркетинг през 2015г. Преди това тя е интериорен дизайнер и партньор във фирмата, в която работи, той  управлява малък сервизен бизнес. През последната една година и двамата се посвещават изцяло на реализацията си като сътрудници в LR, тъй като им носи по-големи предизвикателства и финансови възможности. Оттогава се развиват много бързо, изкачвайки скоростно стълбата на сътрудниците. Стават бронзови лидери в организацията.

 

14713755_10209508024371111_3411409918936188990_n

 

Какво ви мотивира да станете сътрудници?

Кристина: Видях голямата възможност, която предлага LR Health & Beauty. Можех да постигна личната си свобода и да реализирам много от съкровените си мечти. Още от малко момиченце си представях, че искам да съм полезна на хората, виждах добротата и ме разстройваше несправедливостта и бедността. Мечтаех за един свят, в който има повече щастливи и свободни хора. Днес тази мисъл ме крепи всеки ден и знам, че LR дава тази възможност на всеки един човек, който иска да бъде себе си и да не се примирява със статуквото, да е извън рамките на безверието. Да съгражда стабилни основи на живота си и даде по-добро бъдеще на децата си.

 

Как личностният успех се отразява на личния живот?

Кристина: Развитието в LR върви ръка за ръка с израстването като личност. Работата ми е свързана с общуването и опознаването на различни  личности, с разбиране на техните нужди, с подкрепа, с толерантност към вижданията им, всеотдайност и безкрайна любов и благодарност за доверието им. Можеш да дадеш на хората само това, което имаш. Чрез партньорството ми с LR, аз развих всички тези качества към себе си и това прави живота ми  все по-удовлетворяващ и цялостен.

 

Кое ви мотивира да се откажете от предишния си бизнес и да започнете абсолютното начало?

Кристина: Когато започнах партньорството си с LR, имах всичко – бизнес, финансова възможност, всичко, за което бях мечтала, но липсваше нещо – нещо, което не се измерва с пари, с лъскави коли, скъпи дрехи или каквото и да било материално! Не разполагах със себе си и свободата си. Това ме подтикваше, съзнателно или не, да търся онова Чудо, защото си изглеждаше като нещо нереално, което да събере всички наши искания, мечти, свобода, финансова независимост, удовлетворение, възможност да сме заедно повече време и да се радваме на живота си като двойка…..

Това чудо ние видяхме в LR, дори по-голямо от колкото си представяхме, тук ние можехме да даваме тази възможност и на други хора, които търсят своята съкровена мечта и промяна…

 

Споделяте, че работата в LR ви е донесла повече финансови възможности и предизвикателства – бихте ли споделили кои са предизвикателствата?

Иван: Когато чух за възможностите, които предлага LR, аз видях ключа, чрез който мога да осъществя мечтите си и огромно кариерно развитие. Тази голяма визия и мащаб ме стресираха, осъзнавайки, че аз трябва да изградя качества и умения, които смятах, че не притежавам. Комбинацията между интровертния тип, като какъвто се определях, и ниската оценка за себе си, ми се виждаха огромна бездна, която трябваше  да прескоча. Исках да кажа толкова много на хората, но не успявах. Всички тези трудности, през които съм минал, днес ги определям като най-големите подаръци в живота ми, защото мога да споделя с хората реален опит и да им помогна да повярват, че във всеки от нас се крие безгранична сила.

 

Какво ви мотивира да оставите предишния си бизнес и да се отдадете изцяло на тази нова перспектива?

Иван: В LR видях един сигурен и стабилен партньор, който ми предоставя огромни възможности за развитие. Като малък бизнес собственик се борех с огромна конкуренция и ежедневни препятствия и всеки ден виждах, че не се развивам, а се опитвам да оцелявам. Осъзнах, че в партньорство с тази престижна немска компания мога да създам успешен, мащабен, международен бизнес.

 

Как бихте описали щастието?

Иван: Щастието за мен е да обичаш това, което правиш и да правиш това, което обичаш. Да се наслаждаваш на пътя си и да си благодарен за всичко, което ти се случва и имаш. Да приемаш предизвикателствата с любов и да знаеш, че притежаваш безкрайна сила, с която да продължаваш напред!

 

Автор: Юлия Атанасова

Снимки: Личен архив гости и LR Health&Beauty

 

 

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.