Сети се сега за една мечта

posted in: Life Thoughts | 0

Какво искам, за какво мечтая? В някои периоди ми е трудно да си го представя, в други става толкова бързо. Всичко е свързано с конкретния момент и дали нося нещо чуждо в съзнанието си, което ограничава собственото ми възприятие. Когато дадена ситуация ме е обсебила, губя способността си да прожектирам желанията си като филм в собствените си очи. Затова се тествам постоянно, играя си. Случи ли се нещо, си казвам “сети се сега за една мечта”. И ако не успея, разглеждам в дълбочина причината защо съм разфокусирана.

 

Но дефинирането на мечтите не е просто да можем да си ги представяме, а ясно да съзнаваме какво желаем. Как да го правим – споделям една кратка техника, защото вярвам, че мечтите стават реалност.

 

Старт. 

Затворете очи и си задайте въпроса: С какво бих се занимавал/а в живота си, ако не трябваше да решавам въз основа на парите? Седнете с този въпрос със затворени очи, дишайте дълбоко и после запишете първите идеи, които ви изникнат.

Историята. 

Напишете собствената си история. Хрумне ли ви идея, седнете и я опишете в детайли. Използвайте настояще време и пишете с положителни съждения. Избягвайте да използвате изречения, като Не искам и Не ми харесва. Вместо това изразете, както би ви харесало действително: Аз и семейството ми живеем в здраве и пълна хармония. Много важно и да се научим да представяме правилно желанията си и да ги споделяме с положителни мисли, думи, енергия. Воденето на дневник е полезно точно поради тази причина, защото подрежда мислите и прави разпознаваеми желанията ни.

Чувството.

Четете историите си, за да можете да ги усетите и с тялото си. Сами ще се убедите, че вашата приказка може да ви накара приятно да настръхнете. Това е чуството, което се цели. Четете историите се, защото така ще си помогнете да повярвате в постигането на желанията си.

Редакция.

Това е вашият живот, вашият дневник, можете да правите корекции и добавки, когато и както пожелаете. Дори, ако четейки, това което сте написали не ви подейства емоционално, винаги можете да се върнете и да повторите първите три стъпки.

Формирането на желанията и начина да повярваме в тях е процес, който ни освобождава от грешни вярвания за неспособност и страх. Мечтите са вратата към истинския ни свят.

 

Love,

Юлия Атанасова

 

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори – във Facebook ТУК

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.