Събличам комфорта, об(л)ичам себе си

Събличам комфорта, об(л)ичам себе си

posted in: Life Art Style | 1

 

“Жената е покана за щастие” – Шарл Бодлер
Четейки тези думи, красива картина рисува въображението ми.

 

Представям си жена, стояща сред дърветата, обгърната от лунната светлина, докато пеперуди пърхат над главата й и светулки танцуват около врата й. Тя е спокойна, излъчва хармония, любов, единност със света. Визия, която спира дъха. Кара ме да се чувствам… свято..по чисто женски. И споменавайки думата “свято” добавям и важността от почитането и отбелязването, както на необикновеното, така и на обикновеното в живота ни, като жени.

 

Вярвам, че всичко, което правим е свещен акт и ако поставим това, като намерение в живота си, имаме възможността да се преобразим към по-добро и да сме в по-голям синхрон с това, което наистина сме.

 

Всичко сме способни да превърнем в свещен ритуал.

 

Когато съм вкъщи, обикновено нося чифт леки и свободни панталони и топ. Но напоследък разпознах интереса си и за нещо повече, за нещо различно.  Може би е от новото ми желание да изразявам пълното си аз, което включва и любовта ми към собственото ми тяло. Не е небходимо да съм перфектна, за да обичам и да се възхищавам на тялото си. Важно е да знам кога външността ми отговаря на вътрешността.

 

…всъщност, все по-често го забелязвам – и от тази гледна точка на цялостност разцъфвам в идеите, мислите, реалността…

 

Осъзнах, че комфортната ми униформа вече се е превърнала в начин, да се скрия (наскоро отново споделих в блога, че взимането на сериозно и комфорта приспиват креативността ). И точно сега съм готова да съм себе си, а това е равно на различна.  Времето да почета светостта на тялото си, на жената в мен, на самата мен.

 

Като жени, често приоритетите ни попадат извън нас – да се погрижим за другите и задачите преди себе си. Така става обикновено. Претоварваме се с ангажименти, усещаме недоспиване и умора, липса на време да си обърнем внимание….

…и да изберем точните за нас дрехи и бижута или просто да направим нещо, което ни носи радост, като че олекват на фона на всичко останало.

 

Често попадаме и в капана на вярването, че нямаме време за себе си и няма как да си го дадем и е нормално “обущарят да ходи бос”. И тогава дори да ни се отвори време, веднага откриваме оправдание защо бързо да обуем “удобната пижама” вместо да предпочетем да се дарим с внимание и „време за мен“.

 

Истината обаче е, че да сложа нещо различно не отнема повече време от това да навлека домашната униформа. Промяната е единствено в отношението ми към себе си и това което избирам да направя.

 

Така започнах всеки ден добавям аксесоар към облеклото си, който символизира любовта, красотата и женствеността  и освен да ми е комфортно, вече давам израз и на индивидуалността си.

 

13576379_10154304557374138_1373693021_n

 

Когато избирам да допълня визията си с аксесори, които обичам и които ме карат да се чувствам щастлива – сияя.

 

И тази светлина е заразителна.

 

Ако запомня това чувство и продължа да правя тези избори, поставям съвсем нова мелодия на ежедневието си.

 

И тази радост се разтила във всяка една друга област от живота ми.

 

Регистрирай се за безплатния бюлетин на Judway ТУК – с регистрацията получаваш безплатно и книжката ми „Аз съм радостта“

 

Ако темите за жените в бизнеса и продажбите ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група The World Of A Sales Woman във Facebook ТУК

 

С любов,

Юлия Атанасова

 

One Response

  1. […] Както и може да ти е интересно да се запознаеш с още една гледна точка за личния комфорт “Събличам комфорта и об(л)ичам себе си”. […]

Leave a Reply