Творя собствения си шик

posted in: Life Thoughts | 0

Факт…

с всяка следваща година, от все по-малко се нуждая.

По-малко експерименти, по-семпло използване на цветовете и принтовете, по-малко от всичко, което ме разсейва от т.нар. мой стил. И не искам да кажа, че имам нужда от по-малко дрехи или грижа за себе си. Всъщност изглеждам толкова прекрасно, както и преди, вярвам в себе, както и преди (всъщност днес една идея повече), но без основната ми цел да е препускане през всички възможни стилове и серии и ежедневно старание да съм различна.

Представете си, че всяка сутрин започвате нова роля – е, това е почти същото и става доста изморително с времето. Същото надбягване, замисляйки се сега, го отдавам и на неосъзнатостта, на непознаването на самата мен.

А осъзнатостта в стила и и грижата за себе си, за които говоря днес са лукс, който най-накрая мога да си позволя. На 20 се променях бързо: мини, винтидж, обем, размъкнати джинси, спортно, елегантно, различни парфюми…

И един ден времето, в което реших да оставя всички тези експерименти зад гърба си съвсем естествено се появи.  Вече все по – бързо се присъединявам към групата дами, на които се възхищавах преди 10 години. Стилът за тях е естествен процес като дишането!

Какво означава това ли? Ами, да избирам само това, което е най-добро за мен.

Научих се не просто да си обличам някакви дрехи, а да изразявам себе си, не просто да се облея в парфюм, а да усещам съставките, ароматите и да търся хармонията им с мен, че не количеството е важно, а качеството….И най-важното – да съм благодарна на тялото си, да се грижа за него – за неговото здраве, свежест, красота.

Само така  съм истинска до безкрай. Не благодарение на вталените сака или червеното червило, а благодарение на себе си.

Днес, за мен шик е да се усмихвам истински и да се забавлявам.

Шик е уюта и радостта от малките неща.

Шик е успокоението и релакса.

Шик е свободата.

И така вече четири десетилетия, с любопитство осъзнавам и творя собствения си шик.

И тук реших да събера някои от любимите ми комбинации за пролетта.

Love,

Юлия Атанасова

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.