Целувка с шафран

posted in: Style | 0

Докато прескачаме в новата година, правя нови планове и проучвам възможности. А също си припомням и че живея в прекрасен град, в който забавлението е на всеки ъгъл. Разбира се, че всички искаме да сме здрави, свежи и красиви. И особено сега през зимата, когато денят е по-къс, слънцето по-малко и движението ограничено се нуждая от здравословните си ритуали повече от всякога. Затова се разхождам, избирам от пазара сезонни плодове, наслаждавам се на домашно приготвените ястия от вкусни зеленчуци и попивам от свежестта на цветята в любимия ми магазин до офиса.

 

А за да се грижа за чувствителната си кожа преминах изцяло към природни козметични продукти. Така се запознах с Korres и техния ключ към красотата и здравето.  Силно бях впечатлена тези дни и от най-новия им продукт. Златен Минзухар (Golden Crokus) е подмладяващ еликсир с шафран, в който буквално се влюбих, благодарение на изглаждащия и освежаващ ефект който остави върху кожата на лицето ми и превъзходния аромат.

 Фото:Korres

 

Докосна ме и историята за подправката на техния сайт:

“Около селата в района на Крокос, само за 14 дни лилавите цветя разцъфват и земеделците ги берат свежи всяка сутрин. След залез слънце семействата се събират, за да отделят на ръка трите деликатни червени близалца от всяко едно цвете.

 

Всичко това се прави ръчно, за да сe запазят мощните антиоксидантни свойства на тази рядка и скъпа подправка. Необходими са над 150 000 цвята, за да се произведе само 1 килограм от гръцкия шафран, което го прави по-скъп от златото. След като от KORRES извлекат екстракта от близалцата, той влиза във формулата още на следващия ден, така че във всяка бутилка Златен Минзухар – Подмладяващ еликсир с шафран се съдържат възможно най-мощните антиоксиданти.”

 

Напред към баланса, нали?

Красотата отвътре личи отвън.

 

Love,

Юлия Атанасова

 

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори във Facebook ТУК

 

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.