Целувка с шафран

posted in: Life Thoughts | 0

Докато прескачаме в новата година, правя нови планове и проучвам възможности. А също си припомням и че живея в прекрасен град, в който забавлението е на всеки ъгъл. Разбира се, че всички искаме да сме здрави, свежи и красиви. И особено сега през зимата, когато денят е по-къс, слънцето по-малко и движението ограничено се нуждая от здравословните си ритуали повече от всякога. Затова се разхождам, избирам от пазара сезонни плодове, наслаждавам се на домашно приготвените ястия от вкусни зеленчуци и попивам от свежестта на цветята в любимия ми магазин до офиса.

А за да се грижа за чувствителната си кожа преминах изцяло към природни козметични продукти. Така се запознах с Korres и техния ключ към красотата и здравето.  Силно бях впечатлена тези дни и от най-новия им продукт. Златен Минзухар (Golden Crokus) е подмладяващ еликсир с шафран, в който буквално се влюбих, благодарение на изглаждащия и освежаващ ефект който остави върху кожата на лицето ми и превъзходния аромат.

 Фото:Korres

Докосна ме и историята за подправката на техния сайт:

“Около селата в района на Крокос, само за 14 дни лилавите цветя разцъфват и земеделците ги берат свежи всяка сутрин. След залез слънце семействата се събират, за да отделят на ръка трите деликатни червени близалца от всяко едно цвете.

Всичко това се прави ръчно, за да сe запазят мощните антиоксидантни свойства на тази рядка и скъпа подправка. Необходими са над 150 000 цвята, за да се произведе само 1 килограм от гръцкия шафран, което го прави по-скъп от златото. След като от KORRES извлекат екстракта от близалцата, той влиза във формулата още на следващия ден, така че във всяка бутилка Златен Минзухар – Подмладяващ еликсир с шафран се съдържат възможно най-мощните антиоксиданти.”

Напред към баланса, нали?

Красотата отвътре личи отвън.

Love,

Юлия Атанасова

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.