Любовна бележка до всички, които се притесняват да кажат цената

Любовна бележка до всички, които се притесняват да кажат цената

 

Любовна бележка до всички, които се притесняват да кажат цената

 

Цените са дребен факт, но обичаме да се преструваме, че това не е така.

 

Имах невероятна среща със собственичка на нов бизнес вчера. Бях неин клиент. Занимава се с билки и продукти от билки.

 

И когато дойде ред да си говорим за пари, тя започна много мило и сякаш абсолютно нормално за нея да ми предлага: “О не, няма да ми плащаш, нова съм в това, за мен опита е важен, може някой ден на направим някой бартер. Погледнах я и й казах: Категорично не, приятелко моя”.

 

Защото…. директно казано: парите ни дават възможността на всички да правим, това което ни е предоепределено да правим, по начин който кара всички да се чувстват добре, и ни позволяват да живеем чудесен и интересен живот. И да се научим как да си ги поискаме не е лесно, но е критично важно.

 

Съмнението ни обикновено идва от незнанието за какво точно да я поискаме тази цена, нали? Няма правила и никога няма как да знаем дали за другия нашето предложение ще е прекалено скъпо или прекалено евтино и си мислим – защо няма някой стандарт, за да си спестя този момент с искането?

 

Но точно в това е смисъла на бизнеса. Да изграждаме собствените си стандарти. Нашето представяне е изключително важно за това как ни възприемат. А извън интернет, най-добрия начин да изградим доверието и търсенето е начина, по който говорим. Това, което казваме и начина по който го казваме са основополагащи, защото изразяват най-добре нашата стойност и майсторство. Всички знаем, че начинът по който говорим, няма нищо общо с качеството на работата ни, но познайте какво? За тях, клиентите – има общо.

Компетентността ни в това което казваме е равна на компетентността ни в живота.

 

Затова можеш да започнеш и оттук. Поработи върху чувството си на комфорт с тези простички утвърждения: Аз съм жена. Аз обичам живота. Аз работя, това което обичам. Аз взимам по 100 евро на час (или сложи това, което е релевантно за теб и твоя бизнес)

 

Не е чак толкова трудно нали? Няма защо да водим дебати за факти, като цените, в края на краищата.

 

И ценообразуването може да е съвсем неудобно в началото, но след време ще оцениш факта, че ТИ знаеш нещо, което ТЕ не, което е в основата на твоята цена.

 

Не пропускай да следиш актуалите събития и заглавия в секция Събития и FB страницата Judway.

 

Love,

Юлия Атанасова

Ако темите за жените в бизнеса и продажбите ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група The World Of A Sales Woman във Facebook ТУК

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

 

Leave a Reply