17 идеи как да водите успешно срещи  

posted in: Успех | 0

Нови на борда? Работните срещи в заседателната не бива да са отегчителни. Ето няколко идеи как да ги направите положителни, дори вълнуващи.

Искате ли да ръководите успешно срещите, необходимо е постоянно да мислите за участниците. Какво ще ги накара да се почувстват добре от преживяването? Как да направите така, че всички да са ангажирани и изслушани? Как да бъдат участниците част от процеса на срещата, а не просто аудитория? За щастие, има начини за това.

1.Имайте ясна цела.

Уверете се, че всички са наясно какво целите да постигнете със срещата. И когато това се случи всички се чувстват добре от резултата.

2.Направете програма и я обявете предварително.

3.Карайте я кратко.

Не дъвчете повече от колкото бихте могли да преглътнете. Колкото по опростено преминавате през точките, толкова по-благодарни ще са ви всички.

4.Наемете комфортна зала – с места за всички.

Сериозно. Ако на хората не им е удобно, няма и да внимават толкова добре. Дори да е имала ефект срещата, всички ще си спомнят неудобството.

5.Изберете си точно мястото.

Ако вие водите срещата, изберете си място по средата, така ще сте близо до всички.Това изпраща и събщението, че водите дискусия.

6.Донесете хапки.

Всички обичат вкусна и здравословна храна.

7.Изключете телефоните, насочете вниманието си.

В началото помолете всички да оставят настрана телефоните.

8.Уверете се, че всички ключови за срещата хора, могат и ще се присъстват.

Не е добра идея да се съберете да дискутирате, без този който взима решенията да присътва. Изпратете RSVP до всички  и им пуснете подсещане предния ден.

9.Поддържайте тона целенасочен и лек.

Добавяйте хумор, когато е възможно. Когато срещата е и забавна хората ще ви благодарят. Но внимавайте с черния хумор.

10.Бъдете в час и следете развоя.

Ако някой се опита да поведе срещата в дуга посока, адмирирайте включването и предложете да планирате друга среща по новата тема.

11.Уверете се, че всички биват чути и изслушвани.

Обръщайте внимание на реакцията на хората по време на дискусията. Ще забележите, че винаги има един който доминира в изказванията и друг, който не успява да се доизкаже – дайте му шанс.

12.Настоявайте за участието на всички присъстващи.

Ако някой не участва и мълчи, питайте ги директно за неговото мнение.  Ако някой не внимава, ангажирайте вниманието му.

13.Водете записки.

Когато си записвате мнението на хората, това придава допълнителна тежест на думите им. А накрая тези бележки ви помагат да стигнете до изводи и заключения.

14.Какво следва оттук нататък.

Уточнете следващите стъпки след срещата.

15.Благодарете на всички за времето и участието.

В наши дни, времето е ценно за всички. Благодарете им, че са го отделили.

16.Приключете пет минути по-рано.

Ако успеете да приключите срещата пет минути по-рано хората ще ви обичат. На всички графиците им са толкова препълнени, ще оценят тези минути, в които могат да свършат още нещо, като да си проверят пощата или да си поемат малко въздух.

17.Изпратете имейл с акценти, записки и предстоящи стъпки от срещата

Направете го същия ден или на следващия. Опишете ясно кой какво е необходимо да свърши оттук нататък и кога. И ако е необходима последваща среща, насрочете я веднага. Това носи убеденост у хората, че проектът върви напред.

 

В крайна сметка всичко е въпрос на очаквания. Ако можете предварително да планирате целта, начина на протичане и участниците за  срещата, бъдете сигурни – ще имате невероятни срещи!

 

Love,

Юлия Атанасова

 

 

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори – във Facebook ТУК

 

 

За повече положителни и вдъновяващи мисли, заповядай с мен в ТОВА ОНОВА безплатно ТУК – с регистрацията получаваш безплатно и книжката ми „Аз съм радостта“

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.