Bonjour. Попитай.

posted in: Work Thoughts | 0

Многократно съм чувала коментари на хора около мен след търговски семинари или обучения, че всичко това го знаят. Да, знаете го, но защо забраявяте да го прилагате?

 

Това, че знаем нещо не означава, че сме добри в изпълнението му. Чуването на техники за прилагане не е равностойно на упражненията за практикуването им. И затова четенето и припомнянето винаги са от значение, защото колкото и добри да сме, рутината ни забавя.

 

Обучението е безкраен процес, не само в търговската професия, а във всяка една.

 

Хората се променяме, живота е динамичен, няма как да стоим на едно място и да си мислим, че знанието ни е вечно.

 

А защо любопитството ни да не е вечно?!

Не можем да контролираме как ще ни приемат другите – приятелски или не, но бихме могли да вярваме в собственото си движение и развитие.

Любопитството е свързано със задаването на много въпроси – към клиента, към нас самите, към пазара. Добрата връзка с партньора се гради, когато сме отлични слушатели и знаем как да питаме.

 

Връзките изискват време.

А до успех водят дългосрочните взаимоотношения.

 

Желанието за краен резултат и сключване на сделката на момента действат самозабравящо, превръщат ни в алчни машини. Клиентите усещат това.

 

Затова е хубаво от време на време да спираме и да се оглеждаме къде сме.

 

Мъдростта ни се крие в отговорите. Колкото повече питаме, толкова повече ще откриваме, толкова повече ще градим и толкова повече ще печелим заслужено.

 

Регистрирай се за безплатния бюлетин на Judway ТУК – с регистрацията получаваш безплатно и книжката ми „Аз съм радостта“

 

Ако темите за жените в бизнеса и продажбите ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група The World Of A Sales Woman във Facebook ТУК

 

Юлия Атанасова, ХОХО

 

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.