Алхимик на красота – запознайте се с Екатерина Ризова

Мили приятели на Judway,

 в поредицата „Бизнеси с душа“ ви срещам с мотивиращи истории и личности, които ще запалят пламъка на креативността ви, сигурна съм.

 Мотото е „За живот с творчество!“ В поредицата ще имате възможност да четете интервюта с хора, които са се отдали на щастието и любовта и в работата си.

 

Днес имам удоволствието да ви запозная с Екатерина Ризова, с която вече веднъж ви срещнах покрай специалната процедура Щастие , а днес ви представям, като истински творец на здраве и красота.

Здравей, моля те представи себе си, с какво се занимаваш, как сърцето ти манифестира пред света? 

Казвам се Екатерина Ризова – по професия съм кинезитерапевт. Занимавам се с кинези-терапия и козметика вече 20 години и няма нищо по-хубаво от това да работиш  това, което обичаш. Благодарна съм за възможността още първите години след завършване на висшето си образование да стартирам свой бизнес, който развивам с много любов и до днес. Както всяко начало и за мен не беше лесно, но най-важното е човек да не се страхува и да поема рискове, защото в противен случай би изпуснал много ценни мигове и дарове.

b,r nagradi

Моята работа е важна защото…

Моята работа е ежедневно приказно пътешествие и е огледало на самата мен. Възможността да помагам на хората, да творя красота и да ги правя щастливи… какво по-хубаво от това!

„Нека делата ти бъдат такива, каквито искаш да си спомняш в края на живота си”– мой любим цитат от Марк Аврелий. В крайна сметка не е важно колко пари, коли или къщи сме имали, а дали сме водили щастлив живот и на колко хора сме помогнали.

salona

Като предприемач и творец, на кой в бизнеса се възхищаваш и защо?

В бизнеса се възхищавам на всички, които са били упорити да следват желанията си и търпеливи да посрещнат чудесата след това, без да загубят същността и богатата си душевност по пътя.

IMG_0139

Какво е значението на бизнес с душа за теб?

Бизнес правим с хора и за мен най-важно е отношението с тях.. към тях. Това  е и бизнес с душа – на първо място стои уважението помежду ни.

Тук ще цитирам Хенри Форд: „Да се съберем заедно е начало. Да останем заедно е прогрес. Да работим заедно е успех.”

14485136_1513345418682329_5867652760378405472_n

Какво създаваш? Кое те мотивира?

Аз съм творец на красота и здраве. И през годините най-голямото доказателство за успех са били щастливите ми клиенти, които са и моята мотивация да уча нови неща и да се развивам постоянно. Тяхната усмивка на излизане от салона е най-големият приз за добре свършена работа.

Иначе, в бизнеса,  за мен важно е да си поставям постижими цели и задачи, да съм ефективна, да работя ежедневно и върху себе си, да се уча, което е свързано и с много лична мотивация, идваща от факта, че работя това, което обичам.

Каква искаше да станеш като малко момиченце?

Като дете мечтаех да съм стоматолог. По цял ден лекувах зъбите на куклите. Може би донякъде съм изпълнила мечтата си, защото и днес се занимавам с медицина.

az

Как пазиш връзката си с най-близките си, докато си толкова отдадена на работата?

Моето семейство винаги е било до мен и ме е подкрепяло и мотивирало, вярвали са в мен, дори когато съм имала колебания… все пак съм зодия Везни, а на Везните това доста често ни се случва 🙂

Искрено се надявам да съм добър пример за дъщеря ми и да я вдъхновявам с любовта, с която работя. Защото ако всички влагаме любов в това, което правим и се стремим да бъдем по-добри и състрадателни хора, света би бил рай.

Каква е твоята бизнес философия?

Бъди такъв, какъвто си и преди всичко добър човек и не позволявай на никого да те спре от реализирането на собствените ти желания и мечти.

Интервю: Юлия Атанасова

Снимки: личен архив Екатерина Ризова

Повече за Екатерина Ризова ТУК

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.