Бюти посланик – една среща с Петя Пандулева

Мили приятели на Judway,

 в поредицата „Бизнеси с душа“ ви срещам с мотивиращи истории и личности, които ще запалят пламъка на креативността ви, сигурна съм. Мотото е „За живот с творчество!“. В поредицата имате възможност да четете интервюта с хора, които са се отдали на щастието и любовта в работата си или чрез хобитата си и други свои инициативи, каузи.

 

Днес имам удоволствието да ви срещна с Петя Пандулева.

 

Петя е бюти и лайфстайл блогър PetPandaBlog,  по професия се занимава с дигитална реклама и работи в един от най-големите сайтове  в България. А днес специално я поканих да участва и като иницитор и ко-създател в един наистина вдъхновяващ проект – ASOB (All Shapes of Beautiful).

 

Здравей, моля те представи себе си, с какво се занимаваш, как сърцето ти манифестира пред света?

Здравейте, казвам се Петя, работно се занимавам с дигитални комуникации и реклама, а в свободното си време пиша блог за красота, мода и храна. Наскоро заедно с Николай Божилов направихме капсулна модна колекция, която се предлага и в големи размери, това за мен е една сбъдната мечта, не само проект.

 

Петя заедно с дизайнера Николай Божилов по време на официалното представяне на ASOB

 

Кое те инспирира за създаването на колекцията  ASOB?

Когато миналата година си търсех булчинска рокля и бях готова да дам маса пари за една единствена рокля, в няколко магазина бях посрещната с въпроса – “Ама, като за вас ли?”. С този въпрос съм израснала и са ми го задавали стотици пъти; отговорът винаги е бил един и същ – “Ами, да, като за мен”, и ме е карал да се чувствам толкова различна и толкова неприета. Споделяйки тези истории и в блога ми осъзнах, че всъщност не съм само аз, че има много други жени, които са като мен, които ме четат и ми споделят техните истории и болежки, толкова сходни до моите.

 

Моята работа е важна защото…

Защото обичам това, с което се занимавам. Работата ми е част от мен и в нея влагам много от себе си.

 

 

Като предприемач и творец, на кой в бизнеса се възхищаваш и защо?

Възхищавам се на силни и борбени, успешни жени, които са изградили собствен бизнес, собствена персона и помагат на други жени, по някакъв начин.  Шерил Сандбърг, Тайра, Лена Дънам, София Аморусо, Гаранс Доре, Мишел Обама.

 

 

Какво е значението на бизнес с душа за теб?

Бизнес с душа е бизнес с кауза, не просто за печалбата, но и за постигане на по-знчими цели. Бизнес с душа за мен е, по някакъв начин, да дадеш обратно от това, което си постигнал, било то средства, знания или възможност на някой друг да черпи от опита ти.

 

 

Защо бизнеса с душа е важен за теб? Кое те мотивира?

Отговор на всички тези въпроси е моментът, в който някои те види или ти пише и ти каже, че е научил нещо от теб.

 

Кой е най-добрия бизнес съвет, който си получавала?

Да планирам на малки и реалистични цели.

 

“Колекцията е капсулна, като сме заложили на минимализъм, функционалност и естествени материи. Дрехите са направени от памук, вискоза и неопрен. Като цветове са много сходни с моята естестика на черно-бяло-сиво и червено за акцент. Естествено има райе и точки! Райетата са така скроени, че да придават много втален силует и да разсейват погледа от проблемните зони около корема. А точките… За къде без точки! Но най-интересното в тези дрехи е, че се трансформират” – Петя Пандулева

 

Кой е бизнес съвета, който ти би дала?

Бих казала, че пътят до крайната цел не винаги е къс, прав и току-що асфалтиран.  Понякога трябват повече усилия, търпение и хъс.

 

Как пазиш връзката си с най-близките си, докато си толкова отдадена на работата?

Не е трудно, имам много прекрасно семейство и разкошен съпруг. Важното е да пазим баланса между работа и време за семейството. Най-добрият начин е да прекараме уикенд заедно без интернет и без работа, ама наистина.

 

Кое е най-голямото ти предизвикателство по пътя ти в работата? Как се справи с него?

До сега не съм се сблъсквала с някакви, грандиозни предизвикателства. Аз съм много мотивиран и амбициозен човек и се старая да постигам целите, които съм си поставила.

 

 

Сподели лична мантра, мото, ритуал, които те зареждат.

Няколко минути за медитация дневно, в които изключвам, пречиствам и презареждам ума си.  Обикновено е вечер преди да заспя, за да мога да изключа мозъка си или поне да му намаля оборотите.

 

Когато си претоварена или чувстваш липса на вдъхновение, как палиш огънчето си?

Чета или гледам филми и YouTube видеа по теми, които ме вдъхновяват. Аз се зареждам много лесно от други хора – от историите им, от думите им, от това, което споделят. Обожавам да чета биографични книги, винаги ме мотивират и разпалват.

 

 

Кога се чувстваш най-креативна?

Нямам някаква определена креативна крушка, която свети в определено време на деня. Обикновено, когато имам интересен и вълнуващ проект, креативността и вдъхновението идват сами.

 

Каква искаше да станеш като малко момиченце?

Дизайнер на дрехи или принцеса.

 

Какво научи от детството, което сега оказва силен ефект върху твоето настояще?

Много често ми казват, че съм като дете – радвам се на някакви малки и обикновени неща, които ми правят впечатление. Вярвам, че трябва да откриваме такива неща, всеки ден, навсякъде около нас, и да им се радваме искрено.  Дали ще е ароматна свещ, красив букет и ароматно кафе, малките неща, са тези, които зареждат духа ми позитивно.

 

 

Кое е това нещо, което те държи будна нощем?

Няма такова. Много обичам да спя.

 

Каква е твоята бизнес философия?

Work hard. Stay humble. Be kind. Три много прости изречения. Тряба да работим здраво, без да се вземаме прекалено насериозно и винаги да сме добри към останалите хора около нас.

 

Повече за колекцията ASOB и Петя можете да откриете ТУК

 

Интервю: Юлия Атанасова, Judway

Снимки: Личен архив Петя Пандулева

 

  1. Снежана

    Петя е прекрасна! Обичам я! <3

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.