Вибрирай космоса с музика

posted in: Life Thoughts | 0

„Мантрите не са малки неща.  Мантрите притежават сила, те са вибрациите на ума, които ни свързват с Космоса. Науката за мантра се основава на знанието, че звукът е форма на енергия, която има структура, сила и определен предвидим ефект върху чакрите и човешката психика“-  Йоги Бхаджан

Денят започва с напрежение. Усещам раменете си болезнени и ми отнема малко време, за да напусна удобното легло. Предстои закуската, която трябва да се приготви, да отбележа неща, които съм забравила да запиша, вода за пиене, витамини за вземане, упражнения… и толкова още много други, за да съм сигурна, че съм здрава и силна.

Боса влизам в кухнята и бавно започвам да променям енергията си. Първо, увеличавам музиката, която съм оставила тихичко да свири цяла нощ на малките кухненски тонколони. Оставям се вибрацията на мелодията да ме успокоява и да изпълва клетките ми. Оставям се музиката да ме ободри. Аз всъщност се доверявам на звука. Живея със звука.

Спомням си, когато бях малко момиче и гледах филма „Извънземното“ как настръхвах от мелодията в кино салона. Звукът активираше душата и тялото ми. В този миг се чувствах сякаш мога всичко. Така действа музиката!

Медитирам с мантра. Мантрата е използването на думи или звуци, за постигането на определено съзнание. При използването на мантра създавам вибрации в тялото и ума си. Като използвам мантра, заменям списъка със задачите, тревогите и стреса с мелодията и вибрацията на този звук. Този звук прониква през старите мисли и истории, които имат тенденция да циклят. Колкото по-последователна съм в  седналото състояние със затворени очи и медитацията, толкова по-способна съм да се движа през живота си с яснота и спокойствие. Дори стресът се усеща по-леко.

Животът ни носи от всичко – красиви и невероятни, а също и стресиращи трудни моменти … знаете как е. В реалността е много малко това, над което имаме контрол. Дори и температурата на фурната понякога може да ни подведе и превърне печеното в разочарование. Но моето отношение към всичко е това, което мога да контролирам – винаги. И така, аз се доверявам на звука и музиката. Оповавам се на медитацията и мантрата. Протягам ръка към вибрацията на всичко, което ме подкрепя. И в частта любов към себе си, това е най-важното упражнение –  всеки път, когато почувствам, че имам нужда от нещо да откривам къде е споделената прегръдка. Точно както приемам водата, когато съм жадна или откривам песента, когато имам нужда да хидратирам душата си, да успокоя сърцето си и фокусирам мислите си.

Една от сутрите ми е: „Вибрирай космоса и космоса ще прочисти пътя“. И така и го правя. С музика. С мантра. С медитация. Със звук. Мантрите са живи учители.

Мантрите и звуците са лек, който съм преоткривала многократно. Като музиката на Джон Уилямс от филма “Извънземното”. Слушах я отново и отново всеки път, когато се чувствах невдъхновена. Всички си имаме тези песни, които ни повдигат или помагат на сълзите ни да се излеят. Някои ни помагат в трудни времена и след това не искаме да ги слушаме никога повече – защото сме приключили с тази вибрация. А други винаги ще ни напомнят за някого, когото сме обичали, или за момент, в който сме се чувствали свободни и на върха на света. Това означава да вибрираш космоса! Това означава да използваш звука! С нашите собствени думи и мантри можем да променим ситуацията около нас. Опитайте тихичко да прошепнете на себе си „Аз ти прощавам, обичам те, прощавам ти, обичам те“, когато някой, когото обичате ви дразни. Това променя начина, по който се чувствате.  Изчакайте и ще видите. Много по-скоро, отколкото си мислите, вече ще сте се върнали на истинското си място, от което виждате с любов и прошка и съпротивата ще отпадне.

И така, ще влезнете боси един ден в кухнята си и ще се почувствате по същия начин, както и аз – спокойни и обгрижени. Ще си кажете, че може да е от чая, или от седенето с кръстосани крака на пода,  или от  плода, от който отхапвате или от меда върху препечения ви  хляб…..

Но истината е че –  всичко това е единствено от МУЗИКАТА.

Тя действа, тя е магия, тя  прочиства пътя ни!

Юлия Атанасова

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.