Водата. Свещена. Вечно мъдра. Вечно нежна.

posted in: Life Thoughts | 0

Водата. Свещена и женствена. Вечно мъдра. Вечно нежна.
Наблюдавали ли сте малко момиченце как си припява? Тихичко в неговия кът. Играе си с листата, куклите, капките от дъжда по прозореца. И е щастливо. В хармония с въображението си. С вътрешния си глас. Учещо се как да се погрижи за себе си, да се успокои, да е добре със себе си. Да е в баланс с живота.
За мен има нещо магическо в това малко момиченце. С ботуши за дъжд, цветна пола и блестяща блуза. На което тепърва му предстои да усети какво е да се влюби и да обръща внимание как изглежда косата й.


Водата. Свещена и женствена. Вечно мъдра. Вечно нежна.
Понякога си представям как си лежа на одеало до езерото и наблюдавам тихите движения на водата. Ей така, просто и удобно си седя и с обич се наслаждавам на щастието около мен.
Но има нещо друго. Тъжните хора не обичат, когато другите са щастливи. И затова малкото момиче бавно забравя. С времето забравя да си представя и да мечтае. Да е в хармония със себе си. Да пее. Да се облича за себе си.
Малките момичета порастват в жени, обзети от безпокойство. Отчаяно търсещи да принадлежат на накой и някъде. Бързо привързващи се към всичко, което им носи тъга. Забравили какво е да се чувстват комфортно, обградени от любов и празник.

Водата. Пред мен.
Тази която ме научи отново да се връщам към въображението си и ми дава куража и днес да си нося ботушите за дъжд, цветната пола и блестящата блуза.

Водата. Свещена и женствена. Вечно мъдра и вечно нежна.
ЮлияLeave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.