Детство

Един проект, с който Доротея Луканова доказа, че няма невъзможни неща и че когато зад идеята има смисъл бързо се подрежда пътя, изгрява слънцето, идват и съмишлениците.

 

Как се стига до подобна идея?

 

С голямо сърце!

 

 

image3

 

“Детство” й хрумва още преди години – колко хубаво би било да се направи сборник с реални разкази от детството на различни автори. Но Дороти решава, че зад подобно четиво би било прекрасно, ако стои и благородна кауза.

 

Личният й път и този на семейството й я откриват, след като от 6 до 14 ноември 2014 г. се налага тя да остане със сина си Денис за десетина дни в специализирана болница за активно лечение по детски болести, София с диагноза диабет тип 1 на детенцето. В същата болница приемат деца от цяла България и същевременно разполагат само с 10 легла, а екипът от лекари и сестри е най-добрият в страната. Тя им е изключително благодарна за всичко!

 

Дороти се мотивира да направи нещо, с което да помогне, да ги подкрепи да се подобрят условията, да имат весели детски чаршафи, да разполагат с нова везна за теглене на грамажите въглехидратна храна и много други необходимости.

 

И така след около година усилена работа, писане, откриване и координация с авторите, привличане на споснор, издател, разпространител, редактор, дизайнер на книгата, на 13 юли 2016 година официално бе представен „Детство“.

 

Приходите от продажбите му ще отиват за материално подпомагане на работата на диабетното отделение в клиниката по Ендокринология към Специализирана болница за активно лечение на детски болести, гр. София.

 

Сборникът съдържа разкази от детството на 34 автора, сред които е и моята първа в живота ми творба „Бягащите в спомени“.

 

 

Книжката вече може да бъде закупена в книжарници „Хеликон“.

 

И повярвайте ми, ще направите много дечица щастливи, ако го сторите.

 

 

С благодарност,

Юлия Атанасова

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

4 Responses

  1. Детството е… | Judway

    […] и идеята на проекта, покрай неговото издаване, виж отново тук, и продължавам да ви държа в течение с интересно му […]

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.