Един щастлив ден оцветявам

Коя е  най-добрата терапия за всеки порастнал човек?

 

Да е заобиколен от деца, да оцветява с деца, да е  любопитен за детските погледи към света, живота, щастието…., защото техните усещания и изречения са безценни мантри за нас възрастните.

 

Преди време преоткрих оцветяването в свободното си време. Като малка рисувах много, а оцветяването ми беше фаворит докато ходех на детска градина. В последствие малката ми племенница се оказа, че споделя същата слабост. И започнахме да оцветяваме и рисуваме заедно. Наговаряме се за цветовете, кой кое да оцвети. Веднъж дори оцветихме цяла сглобяема къща от картон…..

 

Това са едни от най-хубавите моменти в живота ми. Можем да го правим по цял ден.

13238859_1070510089688564_327376169552666339_n

 

Каквото и да е казано или показано, че трябва да се оцвети, тя никога не го прави по правилата. Доверява се единствено на собственото си виждане, усещане и следва вътрешния си глас.

Това качество ценя много в нея. Как не се поддава на матрицата.

И задължително оцветяването върви с рисуване.

 

Говорейки си за оцветяване и деца, какво става когато попитаме децата: „Светът е прекрасен, защото…?“

 

Издателство Клевър Бук първи се сетиха и помолиха деца от цяла България да довършат изречението „Светът е прекрасен, защото…“ и да го изпратят нарисувано. Рисунките са  красиви, смешни, мили и много, много талантливи.

Издателите се спряха на 31 картинки и художничката Петя Константинова нарисува как тя вижда избраните от децата теми. Резултатът е магичен.

 

Подходяща за деца и родители, които обичат да оцветяват 🙂

 

Тази книжка е съвместен проект между издателство Клевър Бук, художничката Петя Константинова и децата: Албена, Александър, Алексия, Анита, Анна, Анна Мария, Анхела, Ася, Богдана, Ваян, Вероника, Габриела от Самоков, Габриела от Благоевград, Даниел, Димитър, Димяна, Ива, Ивана, Йоана, Калина, Мария от Хисаря, Мария от София, Мартин, Милен, Мириян, Никол, Ния.

Съвет: за най-красив резултат оцветявайте с цветни моливи.

 

 

 

От Юлия Атанасова

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.