За жените и богините

posted in: Life Thoughts | 0

Знаете ли, че  “харизма” (гр. charisma – божествен дар, благодат, милост) идва от древногръцки и значи – привличам към себе си внимание.  А “харитите” са древногръцките богини на красотата и изяществото – имената им са Аглая, Талия и Ефросина (известни са още, като трите “грации”) и са вечните спътнички на Афродита – богиня на любовта и красотата.

Споделям това, защото днес си мисля за жените и богините. И питам – а не е ли всяка от нас богиня, когато е изпълнена с енергия на удоволствие, радост, любов. И не е ли най-голямата ни дарба да даряваме любов?

Когато осъзнаем това и правим всичко с лекота, то започва да се случва така, както бихме искали. Пазейки това си състояние и енергията си, привличаме само най-доброто и създаваме красота не само за себе си, но и за всички около нас.

Прекрасно е, че жените се интересуваме и споделяме все по-често за грижата за себе си и как да подхранваме женската си енергия. Това говори само едно – че в днешно време признаваме все повече себе си и нуждите си. И още по-хубаво е когато се грижим, не само за телата и физическата си красота, а за цялостностната си женственост.

Аз обичам да се грижа за своята цялостност. Защото освен тяло, имам и сърце и ум и душа. И почитам всички тях.

Фото: Мариана Гугалова-Guge, Грим: Константина Костова – с Минерална Козметика

Грижата за себе си не са само масажите, маникюра и подаръците. Грижата за себе си е и времето, което отделям, за да правя това, което обичам, минутите прекарани сред природата, пречистването и подхраването на ума ми с философии за живота и единността  ми с всичко.

И сега, когато знам как бих искала да се чувствам, все по-често търся и тези малки съкровища в ежедневието си, които ме зареждат цялостно – може да е разговор с приятелка или приготвяне на бърз десерт, кратка  медитация или просто време, в което си доставям удоволствие – вземам душ, пия капучино и чета любима книга, паля ароматна свещ и се наслаждавам на хубава музика, разгжледам  изложба, разхождам се в парка, купувам цветя, наслаждавам се на красотата на камъните…..

И най – важното, приела съм и съм одобрила богинята в мен.

Затова бих искала да ви  призова всеки ден да си припомняте за богинята, която носите и вие у вас и да се грижите за нея.

 

Love,

Юлия Атанасова

 

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори – във Facebook ТУК

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.