Защо не трябва да е прекалено важно за нас какво правят и мислят другите

posted in: Life Thoughts | 0

Съвсем нормално е да не се интересувамe от това накъде за се запътили другите. Защото, ако се интересувамe толкова много от това, което те правят и мислят, няма да сме уверени в собственото си пътешествие, нали?

Тази позиция бавно се открива пред мен. И твърдо. Защото сме свикнали да следваме “сценария” си, но когато ни отдалечат от него, изведнъж се озоваваме несигурни в себе си, чудещи се откъде и защо отвън търсим одобрението. Забравяме за истинския източник. И един ден, плувайки в собственото си море, не това на някой друг, а нашето собствено, си мислим: „Толкова ми е хубаво тук, а се опитвах за впечатлявам, да ставам, да изпълнявам нечии чужди идеали, които нищо не значат за мен.”

Да , точно за това говоря – съвсем естествено е да не се вълнуваме от това, което правят другите, казват другите. Съвсем нормално е да не хабим енергия в излишни мисли, обсебване, сравняване, осъждане. Защото подобна енергия носи тревожност, а тревожността обича да вдига грозната си глава, докато накрая не ни постави на колене и играта на вина не стане още по-тежка и всичко се завърти в един безумен кръг, нали?

С годините се променяме, растем и социалните ни кръгове се променят, но някак все продължаваме да допускаме до себе си и съдим това, което ни дразни у човека, който познаваме вече десет години от същата тази “кутия” и на това му казваме “да поддържаме връзка”. Наистина? Да оставаме с хората, които не желаем повече в реалния си живот се е превърнало в нещо като норма.

Затова дълбая в тази нова идея за смяна на кожата, което значи откъсване от всички неслужещи ми вече връзки, хора, навици, вярвания и т.н. И отваряне на място за всички онези, които помагат светлината ми да блести още по-силно. Които ме радват и с които се чувствам добре. Тези, с които танцуваме под звездите, пием кафе до обяд в неделя, които не искат от мен да бъда друга. Свързвам се с тези хора в живота си сега, без да държа сметка на околните накъде са се запътили. Грижа се за собствената си енергия и мечтая.

Голям мой живот, накъде ме водиш? Към кого ме водиш?

Love, Юлия 

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори – във Facebook ТУК

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.