За блусът, наречен работа от вкъщи и как да се справим с него

posted in: Work Thoughts | 0

Работа от вкъщи – звучи, като мечта, нали? Тя дава творческа свобода, независимост и пълен контрол върху дневния план. Но също може да е много изолираща и доста често хората със свободни професии усещат напрежение и борба докато танцуват „блуса офиса  в къщи“.

Покрай блога и събитията ми в един момент започнах да усещам че работя все повече и ми липсва  личното местенце дори у дома за почивка. Представих си какво им е и на хората, които по цял ден са така.

И така стигнах до  тези  шест идеи за работа от дома и по-щастлив и здравословен баланс между професионален и личен живот, които наистина работят.

ОБЛЕЧЕТЕ СЕ

Стоенето по пижама цял ден не е препоръчително. Подготвяйте се за новия ден, така сякаш всеки ден имате срещи. Облечете се, направете си косата, грима и си сипете чаша кафе.

СЪЗДАЙТЕ СИ ПРОСТРАНТСВО

Дори да нямате специална стая, която да превърнете в свой кабинет, все пак можете да си отделите работно помещение. Изберете го, така че да ви е тихо, да няма какво да ви разейсва. Важно е също да превърнете това кътче в истинско работно място, което ви помага да усещате разликата, когато излизате от него и отивате в другата част от дома.

ИЗЛИЗАЙТЕ

Работата по пантофи може да се окаже доста самотно преживяване. Можете да разнообразявате от време на време, като ходите и работите от любимо кафене, библитокета или  co-working space.

ДВИЖЕТЕ СЕ

Работата от вкъщи най-бързо хваща в капана на работно време без край. Планирайте си почивки, дневните дейности и правете упражнения. Сутринта можете да започне с пилатес, на обяд да отидете до фитнеса, а вечер да се раздходите в парка. Движението помага за почивката на мозъка и стимулира креативността.

ВОДЕТЕ СОЦИАЛЕН ЖИВОТ

Срещайте се с други, като вас, уреждайте си седмични обяди, срещи за кафе. Важно е да планирате социалния живот в календара си, защото го искате и не желаете да се чувствате изолирани.

ПРАВЕТЕ СИ ГРАФИЦИ И ПЛАНОВЕ

Един от най-големите бонуси на работата от вкъщи е, че създавате и следвате собствения си план.  И все пак, тази свобода често води до лесно разсейване. Затова, следвайте плана за седмицата, будете се по едно и също време всяка сутрин, правете упражнения, насрочвайте си срещи и ще сте по-щастливи, по-креативни и по-продуктивни.

Love,

Юлия Атанасова

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.