За любовта като психология с Марина Байрактарова

 

Мили приятели на Judway,

 

в „Бизнеси с душа“ ви срещам с мотивиращи личности, които ще запалят пламъка на креативността ви, сигурна съм. Мотото е „За живот с творчество!“. В поредицата имате възможност да четете интервюта с хора, които са се отдали на щастието и любовта в работата си или чрез хобитата си и други свои инициативи, каузи.

 

Judway е място за нови познанства и за самата мен, което ми носи изключителна радост. Така, един ден преди година и половина тук срещнах  Марина.

Запознахме се чрез рубриката “Споделено за щастието” . Поканих я за участник, веднага след като научих за мисията й и проекта #ценнакрасиваобичана. Личният ми път, желания и интереси, като жена и интуицията ми подсказаха, че предстои нещо да се случи, но още не знаех какво. Обадих се на Марина, след което посетих и една от нейните лекции. Двете заедно осъзнахме, че споделяме общи ценности, разбиране за живота и силен порив да създадем платформа, която да мотивира всяка жена да се обърне навътре и да се погрижи за себе си, да си даде любов и вяра, които ще привлекат и останалите положителни моменти и успехи в живота й. Така естествено свързахме нашите две пространства #ценнакрасиваобичана и “Открий радостта, промени света” и създадохме  „Да на себе си“.

 

Днес имам щастието да ви срещна с Марина Байрактарова – любовен психолог и в рубриката „Бизнеси с душа“, защото най-искренно вярвам, че нейната история има много с какво да ви вдъхнови. 

 

Интервю: Юлия Атанасова

Снимки: личен архив Марина Байрактарова

 

 

Здравей, моля те представи себе си, с какво се занимаваш, как сърцето ти манифестира пред света? 

Здравей, аз съм Марина – любовен психолог. Моите лични и групови програми подкрепят силни и сърцати жени да преодолеят бариерите в обичането, да се свържат със сърцето и женската си енергия, за да привлекат подходящия за тях мъж и да имат отношения на близост, свързване, интимност, където той ги разбира, готов е да се отдаде и с него се чувстват #ценникрасивиобичани.

 

Моята работа е важна защото

Близостта, свързването, интимността, топлата прегръдка от любимия мъж, усещането да си ценна отвътре е важно за много жени, включително и за мен. Понякога в живота ни обаче получаваме рани и за да се предпазим от болката се затваряме за другия.

 

Също така поглъщаме вярвания от средата си, които ни отдалечават от близостта и с които интимността и свързването са възприемани като опасна територия. И тогава е нужно лечение на сърцето, а то се лекува в срещата с друго сърце, което познава раните и което е избрало отново да обича.

 

Ценя работата си и защото тя всеки ден ме учи да обичам все повече, че съм ЖЕНА и че моята женска енергия е ключът за вкусен и споделен любовен живот.

 

Днес имаме нужда да си припомним женската си природа и да се научим да се свързваме с мъжете в живота си автентично, без страх, че ще си тръгне, без да печелим любовта му, с любов към женското и мъжкото.

 

 

Като предприемач и творец, на кой в бизнеса се възхищаваш и защо?

Имената са много и това, което ги обединява е вътрешната им сила и вяра да се изразяват, да се показват автентични, човечни и следващи вътрешните си желания. Възхищавам се на моите преподаватели в обучението ми по Гещалт терапия, на жените, които създават творчество с гласа, ръцете и телата си, на всеки, който говори вътрешната си истина и вдъхновява другите да вярват в себе си, в желанията си и в живота в удоволствие. Много съм докосната от посланията на Барбара Де Анджелис, Ирина Кирякова, Daria Zest.

 

Какво е значението на бизнес с душа за теб?

За мен е да си в хармония с желанията на твоята душа. Мисля, че от малки ни се казва какво е ценно и какво е стойностно за другите, но твърде малко ни се казва, че е важно да даваш на другите това, с което твоята душа е в хармония и което искаш и ти харесва на теб да даваш.

 

Бизнес с душа за мен е бизнес, в който си си отговорил открито и директно първо на въпросите какво искам, какво ми доставя удоволствие и какво бих правил всеки ден, дори и да се проваля.

 

Какво създаваш? Защо бизнеса с душа е важен за теб? Кое те мотивира?

Създавам безопасно, приемащо и разбиращо пространство, в което присъствам и подкрепям жените в процеса на опознаване на вътрешния им свят, на среща с болката им, ограничаващите им вярвания, неизразените им чувства и стъпка по стъпка да излекуват раните на сърцето, да вярват в себе си и да си вземат силата на жени.

 

Подкрепям жените да отключат женската си енергия и магнетизъм и научат тайните на привличането (без повече прераздаване за мъжа и липса на неговото внимание); обичат себе си, мъжете, живота! (без повече ниско самочувствие и съмнение в себе си); изградят отношения с мъжете, в които да ги разбират повече и да общуват с тях, по начин, който сближава и увеличава любовта (без повече страхове, че ще си тръгне и драми по сред нощите)

 

Важно е за мен, защото в този процес моята болка и трудности намират смисъл, покой и светлина. Мотивират ме моите вътрешни желания и мечти и благодарността на клиентките ми.

 

Кой е най-добрия бизнес съвет, който си получавала?

Да започна преди да съм готова и да насоча енергията си към служене на моите клиентки, на тези които вече са ме избрали. В началото много се притеснявах дали ще ме харесат, дали това, което казвам има смисъл. Днес гледам навътре и си позволявам да изразявам това, което е вътре в мен. Вярвам, че има прекрасни жени, които искат да чуят точно това и те са важни за мен. За тях намирам силата да се отпускам и да се показвам. Когато осъзнах това, усетих спокойствие и лекота. Аз не съм за всички! Не е ли прекрасно?

 

Кой е бизнес съвета, който ти би дала?

Да не забравяме, че бизнесът с душа се случва през нашата душа, през нашата енергия. Те са много, много важни. Ето защо често казвам на себе си и на другите жени с бизнес да се грижат ПЪРВО за жената, душата и енергията си и после за бизнеса си.

 

 

Как пазиш връзката си с най-близките си, докато си толкова отдадена на работата?

Припомням си, че за да служа добре на другите е важно да служа добре на себе си. Връзката ми с близките ми ме зарежда и подхранва, така служа добре на себе си и в този момент ми става лесно да пренасоча енергията си към близките ми хора.

Един ден се събудих и осъзнах, че продължавам да работя, все едно имам шеф и съм от 9 до 17 и много се натъжих. Тогава взех решение, че няма да се отнасям със себе си по този начин. Напуснах корпоративния свят, за да съм свободна и да следвам собствения си женски ритъм. Така че днес съм отдадена на жената в мен и после на работата си.

 

Кое е най-голямото ти предизвикателство по пътя ти в работата? Как се справи с него?

Трудно ми е да кажа най-голямо. Предизвикателствата са доста като започнем с моята вяра в мен, вътрешната сила да дам израз на себе си, ограничаващите вярвания за парите и успеха, през професионалното ми развитие и обучение за терапевт и стигнем до изграждането на бизнес стратегия, сайт, привличане на клиенти, създаване на личен бранд, ценообразуване.

 

Справям се с помощ и постоянство. Осъзнах, че много неща не знам и е изтощително да се опитвам да ги науча през проба и грешка, така взех решение да инвестирам в себе си и си закупих он-лайн бизнес обучения. Другото хубаво е, че като част от обучението ми за психотерапевт е важно и да посещавам лично терапевт, където получавам това, което после мога да дам на моите клиентки.

 

Сподели лична мантра, мото, ритуал, които те зареждат.

Работя много с утвърждаващи вярвания и всеки ден си ги пиша. В момента на фокус е следното: Аз съм жена. Аз имам нужди. Аз имам желания. Аз съм центрирана и заземена в дълбоката си женска същност. Няма нужда да печеля любовта на другите, имам всичко в мен, което да бъде обичано. Нужно е само да дишам дълбоко и да си го припомня.

Също така започвам деня си с благодарност за това, което имам и желание какво искам да привлека днес. Препрочитам си страници от любимите ми книги, медитирам и се разхождам в парка.

 

 

Когато си претоварена или чувстваш липса на вдъхновение, как палиш огънчето си?

Танцувам, готвя, чистя дома. Задавам си въпроса от какво в този момент имам нужда. Уча се също и да не се съпротивлявам на липсата, а да оставам в нея. Аз като жена съм  циклично създание и вече знам, че се редуват моменти на затишие и моменти на порив и движение. Вярвам, че е важно да оставаме там, където сме и да сме много търпеливи. Това е времето на дълбоко вслушване в себе си, това е времето, в което малко се случва навън, но много се случва вътре, стига да не бягаме. И по чудо се намира вдъхновението. Вчера чистих и открих пакет глина и вече имам идея за женска вечер.

 

Кога се чувстваш най-креативна?

Когато съм свързана с вярата и любовта.

 

 

Каква искаше да станеш като малко момиченце?

Арабска принцеса, Пипи Дългото Чорапче.

 

 

Какво научи от детството, което сега оказва силен ефект върху твоето настояще?

Научих английски език. Боже, това наистина ми е полезно сега!

 

Кое е това нещо, което те държи будна нощем?

Все по-малко притеснения и тревоги и все повече мъжът до мен 🙂 или творческа идея.

 

Каква е твоята бизнес философия?

Да съм в хармония с женската си природа, приемаща и да слушам дълбоко. Да живея това, което преподавам, да съм любопитна и повече разбираща, отколкото да гоня цели и продуктивност. Моето мото е:

 

Няма нужда да печелиш любовта на мъжа. 

Имаш всичко в теб, което да бъде обичано.
Нужно е само да си припомниш, че ВЕЧЕ си #ценнакрасиваобичана.

Добре дошла в света на #ценнакрасиваобичана 

http://marinabayraktarova.com/2017/

 

Благодаря!

 

 

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.