Когато работния ден е дълъг и скучен

posted in: Work Thoughts | 0

И аз съм била тук.
Някои дни в офиса минават бързо и неусетно, като едно мигване. А има и други, които вървят бавно, с чувство на тежест и изтощение от липса на творческа енергия. Задачите са изпълнени, пощата е подредена и дори съм прехвърлила няколко проекта напред, но все още остават 6 часа до края на работния ден. Дълъг ден.

Истината е, че независимо каква работа вършим, никой не е изключение от срещата с подобно отегчително време. Когато изведнъж работата свърши и се чудиш сега какво да правиш.

 

И вместо да влизам в черната дупка и безспирното скролване в социалните мрежи, он-лайн пазаруването и проверката на часовника на всеки пет минути, приех подобни дни като възможности да вървя напред. Защото подобни дни не значат, че след като всички задачи са свършени, не можем да продължаваме да сме продуктивни и вървим към нови цели.

 

Фокус върху нови проекти и знания.

Това е най-доброто време за нов бизнес план, обмен на идеи, създаване на ново съдържание по свеж и нов проект, който стои в главите ни отдавна. Използвайте това време за проучване, целеполагане. После сами ще си благодарите, че сте го оползотвори така разумно.

 

Надграждане на знанията – подкасти, видеа, книги.

Работете върху себе си. Усъвършенствайте се. Развивайте се.

 

Бюджетиране.

Не е най-забавното нещо на света, но е прекрасна възможност да вземете нещата в свои ръце и да си оправите финансовия план – седмичен, месечен, годишен.

 

Подредете професионалното си био.

Това не значи, че непременно си търсите работа. Но постоянното актуализиране на информацията ви дава яснота къде сте и визия къде бихте искали да стигнете. Последни проекти, сертификати, знания – добавете ги.

 

Създаване на контакти.

Помните ли колко пъти ви се е искало да се видите с нови хора, но все няма време? Сега е момента. Прегледайте визитника и си насрочете срещи, за да разширите конткатите си. Никога не знаем какво се крие зад ъгъла.

 

Възползвайте се от момента.

 

Love,

Юлия Атанасова

 

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори – във Facebook ТУК

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.