Козметика за любов и щастие

Ароматите и продуктите за грижа за тялото и кожата, които използваме са много важен елемент от цялостното ни щастливо излъчване. Затова ги избирам прецизно.

 

И този път съм вдъхновена за щастието и любовта от натуралните серии на Korres.

 

Ценя традициите и имали ги винаги съществува и кауза, и усещане за вяра,и отдеденост с любов и желание за създаване на добро.

 

А в тази козметична компания те са застъпени много дълбоко плюс мисията да служат по най-добрия начин, както на хората, така и на природата.

 

Малко история, която ме впечатли от страницата на Korres :

“Гръцката флора е прочута със своето богатство – наброява над 6500 вида, 1200 от които са ендемични растения и не се срещат в други части на света. Гърция е една от страните в света с най-голямо биологично разнообразие – нейните планини, континентална част и островите създават особено равновесие за растителния живот.

Поради местната топография разнообразието от микроклимати – на Егейските острови, на високите планини като Олимп, Парнас и Тайгет, на предразположената към засушаване южна земя – допринася за богатата флора, състояща се от растения, приспособени да виреят в тази уникална среда.”

Разнообразието на гръцката флора вероятно най-добре може да се види чрез примера със „свещената“ скала на Акропола, която въпреки че е изключително сурова „растителна“ среда, приютява повече от 300 растения.

korres

И още за разработването на техните продукти:

“Разработваме козметични продукти за кожата въз основа на два фундаментални принципа – на нашите първични и приложни научни открития и на нашите ценности, постоянната отговорност: да представяме ползата от гръцките билки; да разработваме формули, щадящи кожата и околната среда с натурално съдържание между 80 – 99,80%; да избягваме употребата на химически субстанции като например минерални масла, силикони, парабени и пропилен гликол. Тези субстанции се заменят с натурални съставки.

Натуралните активни съставки, които използваме, се извличат от пет групи:

ЛЕКОВИТИ БИЛКИ

Съставки, наследени от дните в аптеката – невен, ехинацея, кантарион, вечерна иглика

ГРЪЦКА ФЛОРА

Растения, които с еволюцията са се адаптирали да растат в уникалната гръцка среда – мащерка, градински чай, лаврово дърво, маслина, мастиха

ХРАНИТЕЛНИ СЪСТАВКИ

Полезни съставки с изключителни свойства за здравето на кожата – кисело мляко, мащерков мед

НАТУРАЛНИ АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА:

Активни вещества като антиоксиданта кверцетин с доказана ефикасност според откритията на международни изследователски програми, включително и първичното проучване, проведено от Лабораторията за изследвания и развитие на Корес.”

 

Специално за рубриката „На модно пътешествие за щастие“ подбрах три продукта,

 

които са в хармония с пролетно – летния сезон

 

и носят и със значението на съставките в тях

 

посланието за дълголетие, любов и романтика:

 

Слънцезащитна емулсия за лице и тяло кисело мляко

(киселото мляко е символ на дълголетие)

korres 1

 

 

Парфюмна вода Ванилия/Фрезия/Личи

(Ванилията се добива от вид тропическа увивна орхидея.

Смята се, че ароматът й пробужда сетивата и предизвиква любовни блянове.)

korres 2

Душ гел Японска Роза

(Японската роза е олицетворение на романтиката)

korres 3

 

 

 

От Юлия Атанасова

Източник снимки и материали: http://www.korres.bg

 

  1. SmartCare

    Прекрасна публикация! Няма нищо по-хубаво от ароматен душ – наслада за тялото и духа с качествени продукти! Това е като spa у дома 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.