Кой е твоят творчески стил?

posted in: Life Thoughts | 0

Кой е твоят творчески стил?

Като хора на изкуството (а ние всички сме артисти) си имаме модели на създаване. Начинът, по който правим така, че нещата да се случват. Стилът, с който превръщаме идеите във форма.

Обикновено отнема време да разберем кой е нашият модел – да преминем през няколко проекта, да сътворим няколко такива, да се провалим, после да стигнем до шедьовъра, за да разпознаем противоположностите в процеса.

Какви стилове на създаване съществуват:

Търсачът на възможности, който се раздава здраво във всяка, докато от тях не започнат да валят бонбони и късмети.

Влюбеният – който отново и отново се влюбва – в идеи и хора, не спира да си пада от любов през целия си път.

Танцуващият с хармонията – винаги търсещ красивите и одухотворени решения.

Местещият планини, който без значение какъв саундтрак върти в главата си – хеви метъл или Мадам Бътерфлай, не се отказва докато не стигне до края.

Търсачът – Спира и започва. Впуска се. Лети. Кръжи като орел.

Влюбеният – Проучва. Гледа за знаци.

Хармоничният  – Следва плана. Планира щедро.

Местещият планини – Натиска, настоява, рисува в червено, пали огъня.

А може и да си микс, както е при мен – аз съм от онези, които следват творческата любов. Създавам, когато усетя вдъхновението. Действам, когато си чуя вътрешния глас да казва Действай! И съм влюбена, и търся възможности, и танцувам, и за някои неща съм готова да местя планини.

Била съм и критикувана за този мой модел през годините и то от хора, с които съм работила – че  съм прекалено селективна, или импулсивна, бърза, решителна, pushy когато изключително вярвам в нещо. Такива хора са предпочитали да чуят плана ми за следващите пет години, за да се успокоят и бавно да влязат в същата тази идея.

Но доверието в момента и импулсивността и енергичността ми винаги са работели за мен  и доказателство за това е всичко, с което днес се гордея.

През годините усъвършенствах модела си, разбира се. Станах по-търпелива, обърната към хората. Но това, което е най-характерно е че когато работя, творя, се свързвам, все повече от всякога – с идеята, хората – точно с творческата си любов.

Когато откриеш, изчистиш твроческия си модел, стил, той става твоята най-мощна възможност.

Затова, ако нещо не ти харесва в момента, променяй го, бъди гъвкав, стани маестро на собствените си таланти, защото те ще те отведат до красивите резултати, за които мечтаеш… те ще те отведат от друтата страна.

Със сигурност има модел, който в миналото си затворил в една тъмна стаичка, а той всъщност е тук, за да те отведе към твоя истински път в този свят.

Love, Юлия

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.