Към какво ще насочиш вниманието си днес?

posted in: Life Thoughts | 0

Вниманието е най-показателният израз на любов. Това, на което обръщаме внимание, процъфтява. Това, на което не обръщаме внимание изчезва. Към какво ще насочиш вниманието си днес?

 

Толкова е точно, нали? Колкото повече енергия влагаме в мисли и усещане за нещо, толкова повече то присъства в живота ни. Това не значи, че трябва да пренебрегваме случващото ке, но вместо да се фокусираме върху това, което е отрицателно в  дадена ситуация, да се съсредоточим върху онова, което бихме искали да променим или… как бихме искали да бъде. Каква е промяната, която търсим и желаем?

 

Смятам, че това е особено важно, когато става дума за връзката ми с другите. Чувствам, че като  възрастни, чиито умове са заети твърде много с битови проблеми и ангажименти, работа, срещи, сме склонни да забравяме, че хората около нас, близките ни са не по-малко затрупани от  отговорности и са също толкова човешки същества. И те имат души, желания и мечти. И те си задават въпроси.  И те чувстват и понякога не знаят да изразят това, което чувстват или пък не могат да установят, че се чувстват по този начин. И понякога вместо да изразят себе си, просто реагират. И тогава вместо да слушаме повече и ние реагираме и прекарваме излишно време в опит да проумеем как да коригираме поведението им вместо да погледнем малко по-дълбоко и ги видим като цялостни същества.

 

Какво ще стане, ако не се съсредоточаваме върху чувството на неудовлетвореност, което изпитваме в резултат на поведението на другите? Ами ако вместо това си помислим как бихме искала да се случва нашето общуване? Ако наистина се  вслушаме и мислим за това, което правят или казват, което ни изправя на на нокти? Може и те да имат нужда от повече сън? Може и те да имат нужда от движение напред, заряд, вдъхновение? Може и те да имат нужда от време и внимание?

 

Когато седна да размишлявам върху тези въпроси и за какво жадувам и как бих искала да изглеждат взаимоотношенията ми с другите, откривам, че това, от което те се нуждаят е същото, което искам и аз. И аз имам нужда от още почивка. От повече движение. Имам нужда от повече време и внимание. Не мога да се разделя на три, но мога да бъда по-внимателна и съзнателна  как използвам времето си и как да открия такова за всички, така че да чувстват и те видяни и чути.

 

Не винаги е нужно да се коригира чуждото  поведение, а просто моят подход към тях. Избирам да вярвам, че като се съсредоточавам върху най- добро, което се крие в тях, тяхната доброта ще расте и ще расте.

 

Love, Юлия

 

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори – във Facebook ТУК

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.