Мисионер на щастието

Мили приятели на Judway,

в поредицата „Бизнеси с душа“ ви срещам с мотивиращи истории и личности, които ще запалят пламъка на креативността ви, сигурна съм.

Мотото е „За живот с творчество!“ В поредицата ще имате възможност да четете интервюта с хора, които са се отдали на щастието и любовта и в работата си.

 

Днес имам удоволствието да ви запозная с Владислав Дамянов от Лаборатория Сугестопедика .

 

vladislav-damyanov-3

 

Здравей, моля те представи себе си, с какво се занимаваш, как сърцето ти манифестира пред света? 

Привет, казвам се Владислав, за приятелите Влади 🙂 Безнадежден романтик, неуморим боец, отдаден на живота и всичко прекрасно в него. Малко трудно е да опиша с какво точно се занимавам, но с две думи помагам на хората да са по-щастливи, по-знаещи и да разкрият резервите си чрез език, класическо изкуство, естетика, свобода и любов. Това е Сугестопедията, която все повече заема своето място в комуникацията и общуването между хората. Правя от го сърце и със сърце.

 

Моята работа е важна защото…

Тя дава възможност на всеки човек да повярва в своите възможности, да общува свободно и да открие непознати неща за себе си. Да разбираш местните, да обичаш културата им, да познаваш нравите им, да слушаш музиката им, да танцуваш заедно с тях…

 

laboratoria-suggestopedica-1

 

Като предприемач и творец, на кой в бизнеса се възхищаваш и защо?

Моето вдъхновение го отkривам извън бизнеса и най-много се възхищавам на децата. Те са непринудени, искрени и мъдри. Не крият емоциите си, смеят се и играят в захлас. От всяко дете мога да науча толкова много неща за света. И да не забравяме, че във всеки един от нас има по едно непораснало дете.

 

Какво е значението на “бизнес с душа” за теб?

Важното е да го правиш с удоволствие. Да ставаш сутрин с усмивка и да си уверен, че нещо необикновено ще се случи през деня. Да създаваш атмосфера, в която всеки иска да остане и да даваш това, което те неподозират, че искат.

 

Какво твориш/създаваш? Защо бизнеса с душа е важен за теб? Кое те мотивира?

Новият ми проект е Лаборатория Сугестопедика, където с колегите провеждаме езикови сесии по английски, италиански, испански и български език за хора от цял свят. В тях участват всички, които искат да се потопят в културата на съответните страни и да научат повече от езика им. Всичко това е добре гарнирано с увереност в способностите, приятна атмосфера и развитие на много интересни различни истории. За мотивацията, тя е движеща сила в работата ми. Първият въпрос, който задавам на моите курсисти е „Каква е мотивацията Ви да учите български език”. Отговорите са различни и доста нестандартни, защото реално идват от душите им. Тази искреност е моята мотивация.

 

vladislav-damyanov-4

 

Кой е най-добрия бизнес съвет, който си получавал?

„Революцията, тя поглъща собствените си деца”. Това ми каза моята кръстница, която е една от най-добрите експерти в областта на консултирането. Нямам идея дали знаеше, че ще остави отпечатък в живота ми и ще определи стремежа ми да съм новатор и да започвам неща, които за другите са загуба на време и пари.

 

laboratoria-suggestopedica-3

 

Кой е бизнес съвета, който ти би дал?

Вижте, чуйте, чувствайте, говорете, мислете, радвайте се и обичайте всичко, което правите.

 

Как пазиш връзката си с най-близките си, докато си толкова отдаден на работата?

Опитвам се да редувам с различни амплитуди работните си задачи с времето за мен и моите близки. Златната пропорция е едно от правилата, които спазвам в работа си и в собствения си живот. Паузите са от изключителна важност за мен.

 

Кое е най-голямото ти предизвикателство по пътя ти в работата? Как се справи с него?

В детството си много завиждах на децата, които имат талант – едно свиреше на пиано, друго пееше, трето рисуваше. А аз нямах такива таланти и един ден споделих с моята баба, която ме попита какъв талант искам да имам. Отговорих й, че искам да пея (само защото ме беше попитала), а тя ми каза „пей всеки ден по-малко и ще се научиш”. Никога не се осмелих докато не започнах да се занимавам със Сугестопедия, където музиката и песните са основни инструменти. И тук, ако нямах подкрепата и увереността, че нещо необикновено се случва нямаше да знам, че имам глас на  тенор.

 

Сподели лична мантра, мото, ритуал, които те зареждат.

„Нещо необикновено се случва”.

 

Когато си претоварен или чувстваш липса на вдъхновение, как палиш огънчето си?

Всички следи от умората изчезват в секундата, в която започва следващата езикова сесия и видя погледите на моите курсисти, жадни да говорят нашия мелодичен и приказен език, това ме зарежда и ме вдъхновява за нови открития.

 

Кога се чувстваш най-креативен?

Нов проект, нови хора, нови предизвикателства са нещата, които ме карат да творя. Не е нужно да са напълно нови. Преоткриването също ме мотивира да създавам.

 

Какъв искаше да станеш като малък?

Винаги съм искал да пътувам и откривам нови места. Имах светещ глобус и той ме приспиваше вечер. Пътувах в мечтите си, а днес това е моето ежедневие. Всеки ден откривам и пътувам в различни светове. Срещам се с хора от различни страни и намирам общ език с тях. Езикът на сърцето.

 

laboratoria-suggestopedica-2

 

Какво научи от детството, което сега оказва силен ефект върху твоето настояще?

Да не бъда егоист. Моите родители без да ми забраняват нищо ме научиха, че всеки шоколад е споделен. Те ми купуваха шоколад и го разделяха на две – едната част за мен, а другата за тях двамата. Този жест ще го помня през целия си живот.

 

Кое е това нещо, което те държи буден нощем?

Славя се със здрав сън 🙂 . Умората не ми дава покой, затова след напрегната работа следва пауза.

 

vladislav-damyanov1

 

Каква е твоята бизнес философия?

Ще цитирам любимият ми Екзюпери „Ако искаш да построиш кораб, не викай хората да събират дърва и не им възлагай задачи, а ги научи да копнеят за безкрайното и огромно море.”

 

Повече за Лаборатория Сугестопедика тук .

 

Интервю: Юлия Атанасова

Снимки: личен архив Владислав Дамянов

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.