Морето, града, пробуждането и подхранването

posted in: Life Thoughts | 0

 

Искам енергията ми да идва от радостта, когато правя нещата, които обичам, а не само от сутрешното кафе. И истината е, че съм по-жизнерадостна и обичаща, повече себе си, когато си позволявам пространството и времето за почивка по – често.

image1

 

Помня, годините когато бях малка и имах тази неизчерпаема енергия, която сега виждам у всички деца. Можех да ставам рано и да си лягам късно – дори да не спя изобщо. Понякога гледайки децата, леко им завиждам. Изумява ме как имат способността да стават и да тичат, тичат, тичат… но все пак и те имат лимит….както и аз – когато се натрупат няколко активни дни без почивка и се чувствам ужасно, започвам да мърморя, готова съм да дам всичко за още един час сън.

 

Съвременнотто общество възхвалява постоянното движение и активен ритъм. Нали? Искаме 24 часа в денонощието отворени ресторанти и магазини. Искаме да можем да се свържем с всеки по всяко време, да ни бъдат решени всички проблеми веднага. Ставаме гневни, когато хората не отговарят на мига на съобщенията или мейлите ни. И пием кафето си, не само защото обичаме вкуса му, но защото ни дава екстра заряд, за да свършим още нещо през краткия и пренатоварен ден.

 

Но…искам ли да се чувствам така? Да не мога да функционирам, като нормално човешко същество, без помощта на екстра кофеина?

 

Желая енергията ми да идва от радостта, когато правя нещата, които обичам, а не само от сутрешното ми кафе. И истината е, че съм по-жизнерадостна и обичаща, когато си позволявам пространството и времето за почивка. Чувствам се повече себе си, когато си позволявам да полежа на дивана без причина, когато оставям телефона и компютъра, защото ума ми има нужда то тишина, когато си лягам рано, за да се усмихна пълноценно на утрото и любимите ми хора.

 

Желая да си даря почивката. Да се доверя, че всичко, което трябва да се свърши, ще бъде свършено. Да намаля списъка със задачите. Да признавам,  че съм най-доброто си Аз, когато си позволявам да се презаредя и освежа. Да съм до морето и да вдишвам приказното…

Едно от местата, където живеят най-много столетници в света е остров Икария в Гърция. И всеки път, когато обикалям малките морски гръцки селца, се сещам за този факт и виждам с очите си защо е верен. Спокойствието, липсата на стрес, здравата храна, позволението за почивка, забавения ритъм на живота, вкусването на живота….

 

image1 (1)

 

Тези дълги уикенди, прекарани там ми помагат да се отворя към насладата от нищоправенето, да се предам и отпусна, да се оставя да дишам с пълни гърди и усещам вкуса на храната с всичките си сетива. А после искам да запазя това чувство и като се завърна обратно….

 

IMG_20150822_144153

 

И на път за работа, открих мястото, което бързо ме  връща при морето, маслините, билките, спокойствието, в страната на Афродита.

 

image1 (1)

 

Обичам да се отбивам в магазина на Korres. Там с Диана Атанасова, бранд мениджър на марката за България, често и дълго си говорим  за традиции, здравословни рецепти за красота, натурални екстракти…пробваме различните ухания. После бързо и лесно пренасям букета от щастие и слънце  и в ежедневието си.

 

Специално за “На модно пътешествие за щастие”

я помолих да сподели щастливи идеи.

 

image1

 

ДИАНА, КАКЪВ Е ТВОЯТ СЪВЕТ, ЗА ДА СМЕ ВИНАГИ СВЕЖИ?

 

Положителният мироглед към света. Това се отнася не само до отношението ни към заобикалящата ни среда, но и към грижата за самите нас – духовна и физическа. Би било чудесно да можем да кажем, че само с повече сън можем да бъдем свежи на следващия ден. В забързаното ежедневие обаче здравословния начин на живот е изключително важен – режим на хранене, използване на качествена натурална козметика, спорт, позитивна нагласа.

 

КОЯ УНИКАЛНА ГРЪЦКА ТРАДИЦИЯ ДА ЗАПОМНИМ ЗА КРАСОТА И ЩАСТИЕ?

 

Съвсем в унисон с летния сезон – старата гръцка традиция – изгорената кожа да се налага с кисело мляко. Вдъхновени от нея Korres създават слънцезащитна линия, която и до днес остава световна иновация – за пръв път ядливо кисело мляко е включено във формулата на козметичен продукт. Киселото мляко е естествен източник на лактоза, протеини, минерали и витамини. Повишава водното съдържание в горните слоеве на кожата, като моментално успокоява зачервяванията и усещането за изгаряне, причинени от UV радиацията.

 

ЩАСТИЕТО ЗА KORRES Е?

 

Създаването на натурални, нежни за кожата и екологични  продукти, без компромиси по отношение на ефективност и безопасност за човека и природата. В своята дейност Korres работят в подкрепа на  каузата за защита на застрашените растителни видове от гръцката флора. Създават сдружения, базирани на подкрепата на местното общество, обществени организации и земеделски сдружения. Социалните критерии като безработица и слабо развити селски райони, както и необходимостта от финансиране, са основна част от този процес.

 

ss

 

ЩАСТИЕТО ЗА ДИАНА Е?

 

Семейството, приятелите, любимия човек. Смятам, че светът би бил много по-добър и човек -много по-щастлив, ако се научи да оценява малките неща и то сега. Не утре, не след години, а днес. Защото всяка минута от нашия живот е безценна и неповторима. Щастие е да даряваш щастие. А още по- безценно е, когато го правиш не воден от егоистичната нагласа някой да ти отвърне със същото, а просто защото си се научил да обичаш. Да обичаш себе си, околните, природата. Харесвам израза „Предай нататък “. Би било чудесно, ако не „предаваме нататък“ само негативната вълна, а и положителната си нагласа.

 

13624756_10207036324082204_263967782_n

 

Диана ми препоръча и специална селекция продукти за грижата през лятото  и за привличане на морето в града, за наслада по всяко време, независимо дали съм на почивка или не.

 

 

1.Слънчогледово масло и планински чай в косите ми. За добре изтощената ми коса, това е най-доброто решение. Една лятна подхранваща терапия с много любов за здрава и по-блестяща визия.

 

image4

 

 

2.Почистващата сила на босилека и лимона. Скраб за тяло за подхранена и сияйна кожа.
И емоционално тази смес ми помага да надделея негативизма, с аромата си ми напомня да обичам, да се доверя, да успокоя ума, да даря с повече светлина тялото си.

 

image2

 

 

3.Със свеж аромат на лозя от Санторини.Този древен сорт бяло грозде, характерен за остров Санторини, се култивира върху богатата вулканична почва на острова. Морският бриз носи влага на корените през нощта, а сутрин, преди изгрев слънце, оросява жадните за влага листа.  Санторини спира дъха на всеки с красотата си, и неслучайно става вдъхновение за линията продукти, базирани на Assyrtiko – бяло грозде, което е характерно за острова и се култивира добре върху черните вулканични почви. Тези почви са много богати на минерали, което определя и уникалността на гроздето; древен сорт лоза, датираща от 400  години.

Подарявам на кожата си това изобилие с олиото Санторини и тя го попива бързо и жадно.

 

image3

 

 

 

4.Вечер полагам от лосиона за след слънце с кисело мляко, който приятно охлажда и освежава кожата ми след активния ден под парещите градски лъчи.

 

image1 (1)

 

 

5.Комарите вече не ме плашат. Бързо отстранявам раздразнението след ухапване с  тази естестевна формула. Лятото е да съм навън, не да се крия от насекомите!

 

image1 (1)

 

 

Дай си позволение за почивка и ти през тази седмица, независимо къде си.

Просто изтрий една задача от списъка и я замести с удоволствие за себе си.

Как се чувстваш сега?

 

 

С любов,

Юлия Атанасова

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.