Направи кастинг на пожеланията си

posted in: Life Thoughts | 1

Всички сме били наранявани, прецаквани, взимани за даденост, незабелязвани… И само, когато откъснем сърцата и егото си от тези болезнени интеракции, сме способни да изпратим на другия светлина. Трудно е.. стараем се, правим най-доброто от себе си. Но доколко това пожелание към този, който е тръгнал  в обратната от нашата посока, идва от сърцето ни?

И не звучим ли хората доста често ето така:

Надявам се да си щастлив, но не колкото мен, защото това би било нечестно – та нали така упорито работя върху себе си и съм поел по възвишения път, не би било логично…

-Пожелавам ти успех , но не голям колкото моя…..защото ако не си спомняш, да ти припомня колко е висока стойността ми и колко тя  помогна на твоя живот, бизнес…а после ти така да се отнесеш към мен накрая… Затова бъди успешен, но не се разширявай чак толкова, защото може някой ден да ти завидя.

-Въпреки че разби сърцето ми, наистина се надявам да намериш истинската любов – но не по-голямата от тази, което аз бях за теб и не по –добра от тази, която аз ще срещна.

А това?

-Прощавам ти, но те  и мразя и не искам да те виждам.

Има начин как да излекуваме, прочистим благопожеланията си към някой, който ни е ядосал или огорчил или не е отговорил на очакванията ни или ние на неговите и т.н. и т.н.

Как?

-Като трансформираме болката в любов, в тази безусловна вселенска любов, не само към този човек, а към всички хора и приемем, че другия просто толкова може в този момент. На това е способен. Толкова знае. И него го боли. И той е човек. И той има слабости и страхове.

-Като пожелаваме със силата да мотивираме друтите да сбъдват мечтите си, а не като ги унизяваме или затваряме в кутия. Излез от кутията, отвори сърцето, сложи любовта на масата.

-Като пожелаваме, така сякаш в този миг сме техния ангел и от нашата добрина зависи и тяхната. Като изпълним пожеланието в техния ритъм.

-Като пожелаваме на другия същото, което пожелаваме и на себе си. Еднаквото количество щастие, любов, свобода, удовлетвореност.

Затова преди да пожелаеш, направи кастинг на пожеланията си!

Отсей най-добрите, най-топлите, тези за най-голяма свързаност с другия.

Да, този начин, може да е истинско мъчение в началото, защото ни изправя пред собствените тъга, задръжки, страхове, комплекси и най-важния въпрос: защо да правя нещо за друг, което не правя за себе си…?

Именно защото само така променяме отношението и към себе си и защото излекуваното сърце е отворено само за един вид пожелания – искренните, от душа.

Изисква тренировка, не става веднага, но от другата страна на това прочистване стои свободата….където любовта тече …. безгранично и безусловно и само при едно условие …. ако пожелаеш!

 

Love,

Юлия Атанасова

 

 

 

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори във Facebook ТУК

 

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

  1. Милена

    Обичам да помагам на всички и много бих искала да бъда жива и здрава и много полезна за всички мои родмини и приятели

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.