Нещо не става от нищо

posted in: Life Thoughts | 0

Нашето отношение е всичко.  

 

Нашето тяло е нашият ум.

 

Светът е нашето огледало.

 

Каквото мислим, така се чувстваме и това каним в играта.

 

Доста хора не осъзнават потенциала, който е скрит в тях. Не съм от тези, които се доверяват на стоенето и положителното визуализиране, но вярвам, че положителното състояние на духа и ума ни отвеждат надалеч.

 

С повече усмивка, промяна в настроението, щедростта и забавлението, живота придобива друг смисъл.

 

Мнозина сядат и започват да изреждат оправдания за защо са тук и защо така се е случило … но всъщност всеки има абсолютен контрол над живота си и нещата придобиват значение, само когато им отдадем такова.

 

Всички разполагаме с тези две: условия и решения.

 

Имаме условията около нас (и оправданията за тях): не съм достатъчно добър, нямам достатъчно пари, нямам талант.. да не продължвам, но се сещате. И честно казано, някои хора се вкопчват в тях, така както никога не мога да разбера, защото има и хора, които имат по-малко, а се справят повече, с това което им е дадено. А причината да се справят по-добре е решението, което са взели за себе си – да не се поддават на условията и да потънат в тях.

 

Всеки има момент в живота, в който си казва “Достатъчно! Необходима е промяна!” и се отдава на постигането й.

 

Няма как да имаш оправдания и да си щастлив в същото време. Не става така.

 

Това са два тотално различни начина на мислене. За да сме истински щастливи е редно да се откажем от оправданията и да следваме плана към целите си.

 

Животът е пракалено кратък, за да се държим за оправданията.

 

За да ви го представя по-ясно, ще ви споделя тази калкулация, която ми попадна, на разпределението на времето и човешкия живот.

 

Ако човешкия живот е средно 29 00 дни, хората прекарваме 1/3 в спане, другите 1/3 в работа, което значи, че ни остава 1/3 за да живеем. Която 1/3 не включва:  шестте месеца, които изкарваме за чакане по светофарите, 474-те дни средно на една жена за поставяне на грим, 4 години за ядене, 9 години за гледане на телевизия и 5 години в колата.

 

Да спрем да се чудим и да започнем да действаме. Какво ще кажете?

 

Колко хора са приели живота за даденост?! Но животът не е тренировка – имаме един опит. Най-лошото, което можем да направим е да седим на дивана и да си повтаряме колко ни е лош късмета.

 

И какво общо има това с любовта, връзките ни, успеха, богатството, постиженията? – Всичко.

 

Промяната в мисленето променя и условията около нас. Всичко се случва с причина. И всички наши действия, избори и мисли са причинени от нещо друго, съзнавайки го или не.

 

Нещо не става от нищо.

 

Затова можем всички вместо да се будим кисели и обидени,  да се усмихнем и да си изброим за какво сме благодарни в живота си, да си помислим за всичко хубаво, което може да ни се случи днес и ако всe пак не върви по план, да се подсещаме, че това е процес и е необходимо да практикуване всеки ден да ставаме  по-добри хора.

 

Тогава наистина работи.  Обещавам.

 

Love, 

Юлия Атанасова

 

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори – във Facebook ТУК

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.