Открий желанията си.

posted in: Life Thoughts | 1

 

Нашите мечти са нашите молитви.

А всяка молитва бива чута. Трябва само да желаем сто процентово и да си позволим да мечтаем.

 

Един от най- големите страхове на хората са мечтите им. Страшен факт, но истина, защото това, което ни отдалечава най-много от това, което желаем най-много е самокритиката, че не сме достатъчно добри да го имаме. Кой го каза? Няма друг виновен, ние го казваме и си го повтаряме, вярваме си го и си позволяваме да водим живота, който не желаем.

 

Всичко зависи от това как се чувстваме. Във всеки един момент, каквото и да правим, ние искаме да се чувстваме добре, затова си купуваме дрехите, които носим, предпочитаме дадена храна, пазаруваме в определени магазини, общуваме с конкретни хора, слушаме различна музика…

 

Предстаставете си, че сърцето ви е едно ухо, голямо цвете, и се вслушате в звуците на света около вас….

 

просто затваряте очи и слушате…много лесно ще се ориентирате какво правите добре и какво не. Същото е и с плановете ни, мечтите ни. Ако се вслушваме в това, което искаме и чувството което извира в този момент от нас, знаем къде искаме да сме. Познаваме целта си. Нашето тяло е нашия радар, то винаги ще респондира за нас и ще ни напътства.

 

Да не знаем е стартовата позиция за всичко. Всички минаваме първо оттам. Да се чудим, лутаме, плачем, усещаме вътрешното напрежение, което ясно ни говори, че нещо не е наред, че имаме нужда от промяна, но не знаем как да го използваме, не знаем какво точно ни казва….. не знаем какво желаем. И когато не знаем какво желаем, започваме да гледаме навън, от останалите, с надеждата, че там някъде в желанията на друг се крие нашето. Разбираме, че и в ролята ни в чужд филм не е истината и тогава ставаме готови да се доверим на собственото си чувство за добро, покой, любов.

 

Прочетох, че големите лидери са тези, които си позволяват да имат смели мечти. Най-добрият начин да успееш в бъдещето е като го създадеш. Робин Шарма казва следното: представете си че гледате една снимка на Земята във вестника. Първоначално виждате цялата картина, но ако вземете лупа и разгледате снимката отблизо ще видите много малки мастилени точици и ще изгубите представата за цялата визия. Това се има предвид с  да държиш фокуса към целта винаги, за да не потънеш в точиците и изпуснеш големите възможности.

 

“Животът ни предоставя по-върховно удоволствие от това да преодолееш трудностите, като преминаваш от един етап на успеха към друг, като формираш нови желания и виждаш осъществяването им. Усилията на всеки, който се труди в името на голямо и достойно начинание, намират подкрепа първо в надеждата и после в радостта”, Самюел Джонсън.

Светът около нас е тук, за да ни помага да откриваме бързо желанията си. Затова се казва, че сме свързани един с друг. Без хората около мен никога нямаше да разбера коя съм. През цялото време ние се оглеждаме в хората, които срещаме и се учим на себе си и да мечтаем. Когато ни се случва това, което не желаем, разбираме и какво желаем. Няма момент, който да не е в наш плюс.

 

Всеки от нас е тук, за да развива пълния си потенциал.

Когато повярваме, когато потърсим навътре доброто в себе си, виждаме как всичко около нас започва да се мени. Някои хора си отиват, други идват, но всичко ново става все по-добро, защото вярваме в идеите си, в себе си. Ние ставаме по-добри. Ние с любовта към себе си вече даваме много повече любов и състрадание на всеки около нас.

Разцъфтяваме, порастваме, служиме по-добре, мотивираме по-добре, рискуваме по-успешно, не приемаме всичко лично…. защото сме в центъра си.

Ти си. Ти си тук с причина. Ти си поканен да бъдеш тук. Ти си желан да си тук. Ти си обичан да си тук. Ти си част от света и без теб света няма да е същия. Ти си важен за света днес и света зависи от теб. Открий желанията си, полети, освободи се, твори.

xo  Юлия Атанасова

 

Кликни върху картинката и се регистрирай,

получи безплатно книжката „Аз съм радостта“ с полезни практики за ежедневието – само през Април 2017.

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

  1. Жули

    Аз имам една мечта. Мечта свързана с намирането на любовта. За да открия истинската любов аз се отказах от всичко. Разведох се след 18 години с две деца, защото не обичах. А дълбоко в себе си аз мечтаех за любов….тази истинската, тази, която гори, тази, която не говори, която прегръщаш и усещаш, която те кара да се усещаш жив и безсмъртен. Минах през разочарования, сега си мисля, че открих някого. Той ми дава това, за което мечтаех. Не знам дали ще се осмели да продължи и да рискува всичко, за да е с мен. Само времето ще покаже. А аз продължавам да мечтая. Понякога ми е трудно, заради тази реалност, която те удря в гърдите… Но няма да се откажа. Ще мечтая… След като рискувах всичко…аз загубих много, но открих себе си. Рискувах всичко в името на любовта. Заслужавам да бъда щастлива и да открия любовта си.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.