Очаквания срещу реалност

posted in: Life Thoughts | 0

Проектираме това, което мислим, че искаме у другите, преди да си позволим да оценим хората, такива каквито са в действителност.

Буквално планираме бъдещето си, сватбата, имената на децата си, къщите.. а сега със социалните медии, проектираме всичко това, на което се надяваме  на екраните с филтри и хаштази, вместо първо да видим и оценим, това което сме самите ние.

Хубаво е  да мислим за сватби, къщи, детски имена… но това ни  разсейва от възможността да  погледнем в огледалото: Дали съм най-добрата версия на себе си, която мога да бъда? Вървя ли по своя автентичен  път?

И често вместо това поглеждаме другия в  очите и създаваме един тотално нов човек от собствените си егоистични желания и когато той не докаже, че е този човек, го наказваме за това.

Очаквания срещу реалност.

Забравяме да оставяме на хората място да бъдат себе си, защото сами на себи си  не оставяме достатъчно място – да правим грешки, да се ​​пречупим, да подредим собствения си пъзел, парче по парче през  собственото си изцеление.

Вместо да изследваме себе си, се впускаме в другия – как той може да ни третира по-добре, как ще направи това, което очакваме от него…  Докато един ден, между собствените ни вътрешни стенания и крясъци не погледнем нагоре и осъзнаем, че всъщност всичко е в нас и  че не другите, а ние самите не сме си позволили да бъдем, това което искаме да бъдем.

Да, мили мои  любими момичета, достатъчни и заслужуващи най-доброто сте тук и сега, такива каквито сте. А очакванията, които поставяме върху другите, са в резултат на песента, която  нашия ум върти нон-стоп – че сме се провалили.

Затова – освобождаване от очакванията, от идеята за перфектно – перфектните килограми, перфектния гардероб, перфектния мъж.. защото там в дъното стоим винаги самите ние и така ще бъде винаги.

Love, Юлия

Ако темите за жените и хармонията ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група Woman Vibe – Живей.Твори. Повтори – във Facebook ТУК

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.