Почивката е необходимост

posted in: Life Thoughts | 0

Здрава работа и усилено старание.

 

Но напоследък не чак толкова удоволствие. Нали?

 

Отчасти това се дължи на широко срещаното и погрешно схващане в офис културата, че тези, които работят най-много време, са най-добрите. Почивката се разглежда като лукс, а не като право и това го доказва процента хора, които прекарват екстра време в офиса си и не си ползват почивните дни.  А този модел се отразява на живота и показва, че има негативен ефект върху психичното здраве, производителността и дори икономически.

 

Да си вземеш дните отпуск е необходимост. Затова не се страхувайте да си поискате. (Напишете си молбата за отпуск още сега!) Изследвания доказват също, че ваканциите повишават продуктивността, концентрацията и креативността с до 80%. А в света има и фирми, които предлагат бонуси на служители си, за да използват дните си за отпуск. (Звучи като на сън, нали?)

 

Лятото може да е приключило, но това не означава, че не трябва да продължавате да отделяте време за себе си, когато е необходимо. И ако не можете да отидете на почивка, бихте могли поне да се обличате, като за такава – аз често си връщам ваканционната енергия дори с дрехите, които избирам да нося. Пременена в града, като за острова от глава до пети.  Всичко от което се нуждая, за да изляза от сериозното ежедневие и поема по пътя на добрия релакс и усещане.

 

 

Love,

Юлия Атанасова

За повече положителни и вдъновяващи мисли, заповядай с мен в ТОВА ОНОВА безплатно ТУК – с регистрацията получаваш безплатно и книжката ми „Аз съм радостта“

 

 

Ако темите за жените в бизнеса и продажбите ти е интересна, близка, каня те – Стани част от затворената група The World Of A Sales Woman във Facebook ТУК

 

*Забранено е пресъздаването на каквато и да е част от този текст без предварителното писмено съгласие на Автора.

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.